מו"פ צפון
2005
מטרת העבודה היא לבדוק את האפשרות של שימוש בשיח אברהם כצמח מלכודת לוקטור Ho כדי למנוע את הגעת הוקטור לכרם (Kill & Attract).
מו"פ צפון
2006
בחינת האפשרות להשתמש בשיח אברהם כצמח מלכודת לציקדה obsoletus .H הנושאת את גורם מחלת הצהבון, ובכך להקטין מספר הגפנים הנגועות במחלה.
מו"פ ערבה דרומית
2011
יעילות ההדברה הביולוגית של כנימת קמחית ההדר וקמחית הגפן ברימון באמצעות האויבים הטבעיים לא ברורה. בגלל המגמה להרחיב את מטעי הרימון בערבה והנזק הרב שנצפה מפעילות קמחיות בחלקות הרימון , נוצר צורך לפתח ממשק שישתלב עם ממשק הדברה משולבת ידידותי לסביבה. לצורך ישום ממשק כזה יש צורך להגדיר את מין הקמחיות הפעילות בערבה, ללמוד את הפנולוגיה שלהן, ללמוד את מיני אויביהן המקומיים הפנולוגיה שלהם, ולבחון יעילות תגבור מלאכותי באויבים טבעיים כאמצעי ידידותי להדברתן.
נקודת ח"ן
2013
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2013
המדען הראשי במשרד החקלאות
2017
מטרת המחקר היא להניח את הבסיס לתוכנית להדברה מרחבית, משולבת וידידותית לסביבה כנגד עש התפוח המדומה.
מו"פ ערבה דרומית
2005
קרנפיות התמר פוגעות קשה בעצי תמר ומדשאות בערבה. מניסוי שבוצע בערבה בשנת 2004 עלה כי השימוש בנגיף ליצירת מחלה אפיזואוטית בקרב אוכלוסיית החיפושיות הקרנפיות נראה מבטיח, שכן הנגיף מועבר בין הפרטים, ואף כי חלק מהפרטים מגלה עמידות למחלה, נראה כי הנגיף מועבר לנקבות ומהן לביצים.
מו"פ ערבה דרומית
2007
קרנפיות התמר (.sp Oryctes) הן חיפושיות הפוגעות קשה בעצי תמר ומדשאות. בערבה ובבקעת ים המלח קיימות אוכלוסיות ההולכות וגדלות של החיפושית הקרנפית השייכות למין Oryctes agamemnon. לחיפושית Oryctes rhinoceros פרומון התקהלות המשוחרר על ידי הזכר ומושך את שני הזוויגים. ההתנהגות המינית של חיפושיות O. agamemnon נבדקה בשנת 2006. בנוסף, בשנת המחקר 2007 נשמעו קולות צרצור של זכרים ונקבות שהצביעו על “דיאלוג” בין הפרטים.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2013
הדברה ביולוגית משופרת על ידי התניית פרזיטואידים לפרומון מין: עש האשכול כמקרה-מבחן. מטרת המחקר שילוב בין בלבול זכרים ותגבור אוייבים טבעיים בעזרת התניה של האוייבים הטבעיים לפרומון המין הסינתטי של מזיק המטרה.
נקודת ח"ן
2013
המחקר בחן כיצד משפיע גידול צמחי צוף בשולי כרמים: (1) על השפע ועל המגוון של פרזיטואידים מקומיים, שהם אויבים טבעיים של הכנימה הקמחית של הגפן; (2) על השפע ועל המגוון של עכבישים, שהם טורפים כוללניים במערכות חקלאיות; (3) על שיעורי הטפילות על הכנימה הקמחית; (4) על גודל האוכלוסייה של הכנימה הקמחית.
Evolutionary Ecology Research
2010
Wasp offspring do seem to adjust their numbers in response to host starvation, but not strongly
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady