המדען הראשי במשרד החקלאות
2018
מטרות המחקר היו לימוד דפוסי ההתקפה של החיפושית האמברוזיה בכל הקשור להצלחת אכלוס בחיפושיות והאילוח בפטריות, בהקשר לתגובה של עץ האבוקדו, העמקת הידע אודות יחסי הגומלין בין החיפושית ושלוש הפטריות הסימביוטיות (פוזריום, גרפיום ואקרמוניום), בחינת יישום פטריות אנטומופתוגניות ותכשירים כאמצעי להדברת פגע האמברוזיה במטעי האבוקדו, בחינת יישום פטריות אקריות פונגיבוריות כנשאיות לפטריות אנטומופתוגניות אל תוך מערכת הגלריות של חיפושית האמברוזיה.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2012
לאור הקושי בהדברת קמחיות בבתי צמיחה באמצעות תכשירים ידידותיים לסביבה, נבחן במחקר זה השימוש האפשרי בנמטודות קוטלות חרקים מהמשפחות Heterorhabditidae ו-Steinernematidae להדברה של קמחית ההדר Planococcus citri וקמחית הסולניים Phenacoccus solani. מטרות המחקר היו לבחון את השימוש בנמטודות אנטומופתוגניות, כאמצעי ידידותי לסביבה על מנת להדביר את הקמחיות, תוך בחינה של הפורמולציות המתאימות למטרה זו.
מו"פ צפון
2007
בחינת טיפול מוקדם בקונפידור על אוכלוסיית קמחית הגפן בכרמי יין תחת משטרי ההדברה השונים ברמת הגולן. נבדקה גם ההשפעה של תיגבור אוכלוסיית האויבים הטבעיים ע”י פיזור יזום של צרעות טפיליות מהמין Anagyrus pseudococci. בוצע מעקב רב שנתי אחר האוכלוסיות בכרמים ומחזורי החיים של הקבוצות השונות- קמחיות, צרעות טפיליות, טורפים ונמלים במשטר הדברה אורגני וקונבנציונאלי, נבדקה יעילות חומרי הדברה לקמחיות, ובוצע מיפוי נגיעות הגפנים בוירוס קיפול העלים לקביעת צורת וקצב התפשטות הוירוס.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2015
חיפושית האמברוזיה Euwallacea fornicatus. nr, הנושאת שלושה מיני פטריות: Fusarium euwalleceae , Graphium sp ו-Acremonium sp גורמת נזק לאבוקדו ולמיני עצים אחרים. תוצאות עיקריות של המחקר: הבנת פעילות החיפושית ואופי הפגיעה הנגרמת; שכיחותה במרחב ואפיון מיני העצים הפונדקאים על פי רגישותם; מעורבות של שלושת הפטריות הסימביוטיות והופעתן והתפשטותן בעצים הנפגעים, ובאוכלוסיית החיפושיות בהתאמה לדרגת ההתפתחות; בחינת אפשרויות ההדברה והתכשירים המתאימים; גיבוש המלצות מימשק.
המחלקה לאנטומולוגיה, המכון להגנת הצומח, מרכז וולקני
2009
המחקר בחן את הפעילות העונתית של אוכלוסיית קמחית הסולניים; ברור טווח פונדקאים המקומיים והשפעת הטמפרטורה והצמחים הפונדקאים על התפתחות הקמחית; ביצוע המהלכים הנדרשים לאקלום אויבים טבעיים.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2008
התמודדות עם קמחית הסולניים היא בעיתית במיוחד בענף הירקות, שם היא מהווה איום מוחשי על כל הישגי ההדברה הידידותית שהושגו בחממות פלפל. הכנימה מהווה בעיה ממשקית קשה בגידולים אחדים, בעיקר בפלפל ובטרגון. מטרות המחקר היו: בחינת הפעילות העונתית של אוכלוסיית הקמחית; ברור טווח פונדקאים המקומיים והשפעת הטמפרטורה והצמחים הפונדקאים על התפתחות הקמחית; ביצוע המהלכים הנדרשים לאקלום אויבים טבעיים של הקמחית בישראל.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady