תוצאות חיפוש: אלן גרבר

המדען הראשי במשרד החקלאות

2015

שיפור תהליך הקומפוסטציה וטיב התוצר בעזרת ביו-פחם

יעל לאור, מיכאל רביב, אלן גרבר, לודמילה צחנסקי, בני לב

במחקר זה נבחנה היעילות של תוסף ביו-פחם בתהליך הקומפוסטציה על מנת להפחית את איבודי החנקן ולשפר את זמינותו בקומפוסט. ביו-פחם הוא תוצר מוצק שמתקבל בתהליך פירוליזה, פירוק חומני ישיר של ביומסה בהעדר חמצן.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2015

שימוש רב שנתי בע’קר להדברת עשבים בממשק אורגני: יעילות ההדברה, השפעה על תכונות הקרקע ופוטנציאל הנדידה של מרכיבים אורגניים ומלחים

חנן איזנברג, יעל לאור, מיכאל רביב, אברהים סעדי, אלן גרבר

גומא הפקעים נחשב לקשה-הדברה בשיטות השונות הנהוגות להדברת עשבים בחקלאות ועד היום אין פתרון מספק לבעיה. תפוצתו של הגומא משתרעת על פני כל הארץ בכל סוגי הקרקע מרמת הגולן ועד הנגב הצפוני. למרות שגומא הפקעים מוכר בארץ שנים רבות כעשב קשה-הדברה הגורם לנזקים כלכליים כבדים, מעט משאבים הושקעו במחקר ופיתוח על מנת להתמודד עם הבעיה. ממצאים מבוססים מדעית עשויים לתרום לעצוב ממשק הדברה יעיל יותר של עשב קשה-הדברה זה.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2012

ביו-פחם: דרך המלך להפחתת גזי החממה באטמוספרה ולהסתגלות החקלאות לשינויי האקלים באמצעות פירוליזה של פסולות אורגניות

אדי סיטרין, דליה רב דוד, רבקה אופנבך, אפרת הדס, בני לב, שמעון פיבוניה, יגאל אלעד, אלן גרבר, אמנון ליכטר, אלכס פורמן, אבנר זילבר, אירית לבקוביץ, לודמילה צחנסקי

מטרות המחקר היו: אפיון התכונות של ביו-פחם ממקורות ביומסה שונים; בחינת התכולה והשחרור של יסודות הזנה מסוגי ביו-פחם שונים; בדיקת השפעת ביו-פחם בקרקע על תכונותיה ההידראוליות; הערכת ההשפעה של ביו-פחם על כמות ואיכות יבול, מחלות צמחים ואוכלוסייה מיקרוביאלית בניסויי עציצים; קביעת ההשפעה של ביו-פחם בתנאי שדה על רגישות צמחים למחלות ותכונות לאחר קטיף; השפעה של שינויים במבנה אוכלוסיות מיקרוביאליות על הנבת הצמחים; ו-הערכה כלכלית של פוטנציאל השימוש בפירוליזה וביו-פחם בישראל.

דילוג לתוכן