תוצאות חיפוש: אריק פלבסקי

המדען הראשי במשרד החקלאות

2018

קידום אמצעי ממשק הדברה ידידותיים לסביבה כנגד פגע האמברוזיה של האבוקדו

גולן מילר, מרסל מימון, אריק פלבסקי, אלכס פרוטסוב, צבי מנדל, שירה גל, סטנלי פרימן, מיכל שרון, דנה מנט, יונתן מעוז, מיכאל נוי

מטרות המחקר היו לימוד דפוסי ההתקפה של החיפושית האמברוזיה בכל הקשור להצלחת אכלוס בחיפושיות והאילוח בפטריות, בהקשר לתגובה של עץ האבוקדו, העמקת הידע אודות יחסי הגומלין בין החיפושית ושלוש הפטריות הסימביוטיות (פוזריום, גרפיום ואקרמוניום), בחינת יישום פטריות אנטומופתוגניות ותכשירים כאמצעי להדברת פגע האמברוזיה במטעי האבוקדו, בחינת יישום פטריות אקריות פונגיבוריות כנשאיות לפטריות אנטומופתוגניות אל תוך מערכת הגלריות של חיפושית האמברוזיה.

האוניברסיטה העברית

1997

פיתוח תוכנית להדברה משולבת של האקרית האירופית Panonychus ulmi בזני התפוח העיקריים בישראל 

אריק פלבסקי

המדען הראשי במשרד החקלאות

2016

זיהוי ובחינת אקריות טורפות לפיתוח ממשק הדברה כנגד נמטודות צמחוניות בשדות פתוחים ובבתי צמיחה אורגניים

אריק פלבסקי, שירה גל, סיגל בראון מיארה, פטריסיה בוקי, שירלי גזית

בחקלאות האורגנית נמטודות טפילות הן קבוצה חשובה הגורמת לנזקים כלכליים. במחקר זה נמצא שהיתה הפחתה מובהקת בנזק הנמטודות לצמח בנוכחות האקריות הטורפות, עם מזון אלטרנטיבי של אקריות טרף או נמטודות חופשיות בקרקע. תועדו אקריות מהמינים floridensis Lasioseius ,scimitus Stratiolaelaps ו- aculeifer Gaeolaelaps בטריפה של נמטודות מהסוג Panagrellus.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2016

הפחתת ניזקי אקריות הריזוגליפוס בבצל ע”י דיכוי פטריית הפוזריום באמצעים ידידותיים לסביבה

אריק פלבסקי, ליאורה שאלתיאל-הרפז, מיכאל רביב, לאה צרור, סגולה מספי, יפתח גלעדי, תמר אלון

מטרות העבודה היו בדוק האם ניתן להפחית את המידבק של גורמי מחלה הגורמים לרקבון הבצל בשדות בעזרת השימוש בקומפוסט, ובחיידקים הפוגעים בפטריות. בנוסף, בחנו האם ניתן להפחית את הנזקים הנגרמים לבצל בשדות מאקרית הקרקע בעזרת שימוש בקומפוסט ו/או חיידקים כתחליף לחומרי הדברה.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2011

הדברה משולבת של אקרית הקורים של אבוקדו, Oligonychus perseae

אריק פלבסקי, שמואל גן-מור, יונתן אברהמס, שירה גל, מרים זילברשטיין, יונתן יזהר, מיקי נוי, אפרים צוקרמן

מטרות המחקר: תגבור האקרית הטורפת E. scutalis בעזרת צמח הכיסוי עשב רודוס, לשיפור הדברת מזיקים פרוקי רגלים; זיהוי וכימות תרומתם של טורפים כלליים במטע האבוקדו המסייעים בהדברה של אקרית האבוקדו O. perseae. תוצאות המחקר הצביעו על היתרון של הכנסת גידול כיסוי על עידוד אוכלוסיית האקריות הטורפות וכתוצאה מכך על דיכוי אוכלוסיות המזיק. עשב רודוס מונע סחף קרקע ואינו מאפשר הצצה של עשבים אחרים לאורך החורף ולאחר עונה יוצר העשב שכבת בידוד על הקרקע המקטינה את אידוי המים.

מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר

2006

הדברה ביולוגית של אקריות קורים בעזרת האקרית הטורפת Neoseiulus Californicus

פיליס ויינטראוב, יעל ארגוב, נורית שפירא, אריק פלבסקי

יעילותן של האקריות הטורפות N. californicus ו-P. persimilis נבחנה אל מול טיפול כימי כטיפול באקרית הקורים האדומה המצויה Tetranychus cinnabarinus והאקרית הצהובה T. urticae , לשפר את ההדברה הביולוגית של אקרית הקורים.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2011

הדברה ביולוגית של אקרית החלודה בהדרים באמצעות שימור ותגבור אקריות טורפות

שמעון שטיינברג, יעל ארגוב, אריק פלבסקי, שמואל גן-מור, יונתן אברהמס

אקרית החלודה הינה מזיק מפתח בהדרים. במחקר זה נראה כי הטורפות E scutalis. ו-degenerans. I הן המדבירות היעילות ביותר של האקרית בפרדסים. יש צורך לבחון גידולי כיסוי שייתכן ויהיו יעילים באספקת האבקה ובמקביל אגרסיביים פחות מבחינת יכולת ההתפשטות שלהם. בנוסף בפיזורי תגבור יש לפתור את אופי האריזה של האקריות הטורפות בכדי שאוכלוסייתן לא תיפגע.

Agriculturally Important Microorganisms

2016

Biorational, Environmentally Safe Methods for the Control of Soil Pathogens and Pests in Israel

אריק פלבסקי, ליאורה שאלתיאל-הרפז, לאה צרור, סגולה מספי

Since 1992, 74% of the plant protection products have been removed from the European market. While this process resulted in the withdrawal of most of the pesticides applied to the soil, alternative nontoxic solutions to these chemicals are lacking. Clearly there is an acute need for biorational control strategies for the management of soil pathogens and pests. Here we review the use of compost, biofumigation, and bacterial biological control.

דילוג לתוכן