תוצאות חיפוש: אשר איזנקוט

משרד החקלאות

2015

תוצרי הלוואי בחקלאות ישראל: מסמך מסכם לקביעת מדיניות והערכת עלויות

אור גולדפרב, רם אלמוג, רענן אמויאל, שלמה קפואה, צפריר גרינהוט, אשר איזנקוט, אפרת הדס, אוריאל בן חיים, ציפי פרידקין, אילן צדיקוב

משרד החקלאות ופיתוח הכפר והמשרד להגנת הסביבה, בשיתוף עם מרכז המועצות האזוריות בישראל, התאחדות חקלאי ישראל והלמ”ס, החליטו לקדם מדיניות לניהול וטיפול בתוצרי הלוואי בחקלאות. מטרת עבודה זו הייתה לייצר מסד נתונים מקיף שיוביל לקביעת מדיניות משותפת.

משרד החקלאות

2016

תוצרי לוואי חקלאיים כמשאב לאנרגיה – היתכנות ומדיניות

צפריר גרינהוט, אשר איזנקוט, ענת לוינגרט-אייצ'יצ'יי

במאמר זה דנים בהיתכנות ובמדיניות של הפניית תוצרי הלוואי החקלאיים לאנרגיה לפי סוגיהם השונים: זבל בעלי חיים, תוצרי הלוואי מענפי הצומח ופלסטיק חקלאי. תוצרי הלוואי שיש בהם פוטנציאל להשבה לאנרגיה הם בעיקר תוצרי לוואי מענפי הצומח וזבל בעלי חיים. לשימוש בזבל בעלי חיים בשטחים החקלאיים בישראל יתרונות חקלאיים וסביבתיים רבים, ומשיקולים נוספים זהו הפתרון המועדף לזרם זה. עם זאת, פתרון זה טומן בחובו גם סיכונים סביבתיים ובריאותיים, ויש לצמצמם למינימום בעזרת כלי ניהול וכללים מתאימים

המדען הראשי במשרד החקלאות

2008

שימוש בממשק אי פליחה ותוספת בוצת שפכים להגדלת רווחיות של גידולי בעל ושימור קרקע בצפון הארץ

פנחס פיין, גיא לוי, אשר איזנקוט, מני בן-חור, יורם בנימיני

מטרת המחקר העיקרית הייתה ללמוד את השפעת ממשק אי-פליחה בשדה פלחה עם קרקע כבדה בצפון הארץ על התכונות הפיסיקליות של הקרקע וכמויות הנגר והסחף בחורף.

המארג

2013

ניטור מגוון ביולוגי במערכות חקלאיות – מסגרת רעיונית וסקירת ספרות

גיא פאר, שוקי קנוניץ, צפריר גרינהוט, עופר גורן, אשר איזנקוט, אורית גינזבורג, אברהם (ג'ון) זילברמן, אסנת הלל, ענת לוינגרט-אייצ'יצ'יי, נעם לידר, אפרת הדס, ציפי פרידקין, אבי פרבולוצקי, יעל ברקוביץ, מני בן-חור, משה קול, אורית סקוטלסקי, ליאורה שאלתיאל-הרפז, עמית דולב, יואב מוטרו, יהל פורת, דותן רותם, אסתר לחמן, יעל מנדליק, נעמה ברג, יעל לובין, בני יעקובי, אלי ארגמן, אלון מאור

במסגרת שיתוף פעולה בין נציגי משרד החקלאות ופיתוח הכפר והמארג החליטו שני הגופים לגבש תכנית לניטור המגוון הביולוגי במערכות חקלאיות.

שה"מ

2021

יישום קומפוסט בגידול ירקות

דוד סילברמן, מאיה שניט-אורלנד, יזהר טוגנדהפט, אשר איזנקוט, אריה יצחק, מולי זקס, אפרים ציפלביץ, אורי אדלר

מכיוון שלסוגי קומפוסט מקורות שונים והם עשויים להגיע לדרגות בשלות שונות, יש חוסר אחידות ביניהם, ולכן נחוץ פיתוח של כלים ומדדים לבקרת איכותם להבטחת ביצועיהם ולבדיקה של הימצאות גורמי מחלה בהם.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2008

הגדלת החיסכון במים בהשקיה בקונוע בשיטת הזילוף בשילוב עם עיבודי קרקע: בחינה מסחרית בחלקות מודל

אשר איזנקוט, אברהם (ג'ון) זילברמן, מני בן-חור, שמואל אסולין

מטרות המחקר העיקריות היו: ללמוד את השפעת הגימום על שיעורי הנגר והסחף בהשקיה בקונוע בזילוף והתזה בקרקע לס; לבחון את השפעת עיבוד בגימום על יבול של גידולים חקלאים בהשקיה בהתזה ובזילוף בקרקע ורטיסול ולס בשדות מסחריים.

שה"מ

2013

בחינת יישום קומפוסט אשפת ערים בחקלאות ישראל – 2011-2013

פנחס פיין, אשר איזנקוט, אברהם (ג'ון) זילברמן

קומפוסט אשפת ערים נבחן בניסויים השונים ביחס לפסולות אורגניות חקלאיות המקובלות במשק החקלאי באותו אזור. הפסולות האורגניות ממקור חקלאי או תעשייתי נבחן בדרגות שונות של טיפול.

דילוג לתוכן