שה"מ
2020
החוברת עוסקת בתכנון הגידור למטעים ובמניעת כניסת חיות בר המסבות למטעים נזקים משמעותיים. בחוברת זו, ניתן למצוא מידע על סוגי הגדרות, התאמת הגדר לבעלי החיים שבשטח, דרכי חדירתם, הנזק שהם מסבים, והנהלים הקשורים בגידור.
נקודת ח"ן
2016
המטרה הכללית של המחקר הנוכחי היא להבין כיצד ניתן לתכנן ולנהל שטחים חקלאיים באופן המאזן ביו ביקוש המזון הגובר מחד ושמירה על הסביבה, על המערכות הטבעיות ועל השירותים אותם הן מעניקות לסביבה, מאידך. המחקר התמקד בעמק חרוד כמקרה מבחן.
המארג
2013
במסגרת שיתוף פעולה בין נציגי משרד החקלאות ופיתוח הכפר והמארג החליטו שני הגופים לגבש תכנית לניטור המגוון הביולוגי במערכות חקלאיות.
האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה
2020
משארים טבעיים ושולי שדות יכולים לשמש בית גידול לאוכלוסיות בר ולסייע בשמירה על המגוון הביולוגי בסביבה החקלאית ובאספקת שירותי האבקה וויסות מזיקים באמצעות הדברה ביולוגית. מנגד, בחלק מהמקרים, עלולות להיות גם השפעות שליליות על מערכות חקלאיות.
נקודת ח"ן
2011
בישראל כמדינה צפופה ומגוונת מאוד בבתי הגידול שבה יש חשיבות רבה ליישומו של מודל ה-Friendly Agriculture. השערתנו היא ששימוש בטכניקת שימור קרקע ותוספת מחסות אבן משפרת את תנאי בית הגידול בשטח החקלאי ובכך תורמים להעלאת עושר ומגוון המינים מחד, ומאידך מאריכים את משך השהייה של מינים בשטח החקלאי המטופל.
נקודת ח"ן
2011
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2011
נקודת ח"ן
2015
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2015
נקודת ח"ן
2016
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2016
האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה
2012
בעשור האחרון חל גידול ניכר בהיקף שטחי העיבוד החקלאי בנגב. במאמר זה מוצגות תוצאות מחקר שבחן תופעה זו באזור חולות הנגב המערבי משלושה היבטים: קצב ההתפשטות החקלאית בעשורים האחרונים; ההשלכות האקולוגיות של ההתפשטות; מנגנון ההחכרה לטווח קצר של קרקע לעיבוד חקלאי, הפועל מטעם ִמנהל מקרקעי ישראל, ומשתתף בתהליכים אלה.
נקודת ח"ן
2015
מטרתו של פרויקט זה הייתה לחשוף את התושבים במרחב הביוספרי רמת מנשה ואת בעלי התפקידים ביישובים לגישת שירותי המערכת האקולוגית, ולבחור יחד איתם את השירותים והתועלות החשובים להם. מטרה נוספת הייתה לייצר מפות של השירותים החשובים במרחב כבסיס לבנייה של תכנית ממשק, וככלי עזר לקבלת החלטות מושכלת לגבי שטחים פתוחים במרחב הביוספרי.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady