מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2008
הגישות שפותחו בעבר להתמודדות עם מחלות ומזיקים בגידול פלפל אורגני אינן אינטגרטיביות ואינן מתייחסות לגידול ולממשק ההדברה בו כמכלול. בתחנת יאיר בחנו את השפעת שני אויבים טבעיים, אוריוס ואקרית הסבירסקי, במינונים שונים, ואת השפעת יישומם המשותף על אקרית העיוותים ועל תריפס הפרחים המערבי.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2016
עיקר גידול האבטיח בערבה נעשה במנהרות עבירות בשתילות נובמבר-דצמבר להנבת פרי באביב המוקדם. המזיקים העיקריים באבטיח בערבה הנם כנימת עש טבק ואקרית אדומה, ההתמודדות עם האקריות היא בד”כ ע”י ריסוסים. יעילות החומרים המשמשים כיום כנגד אקרית אדומה אינה גבוהה ויש צורך בריסוסים רבים. ידועים מגוון של טורפים פוטנציאליים שעשויים לשמש מדביר ביולוגי יעיל של האקרית האדומה.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2011
לניסוי אשר בדק את יעילותה של אקרית הסבירסקי ולאחר חדירת אקרית הסקוטליס באופן טבעי, במטרה למצוא מדביר ביולוגי יעיל כנגד כנימת עש הטבק בטרכליום. תוצאות הניסוי הראו שלהדברה הביולוגית כנגד כע”ט בטרכליום, הכוללת בעיקר את אקרית הסקוטליס, יעילות טובה, אולם אין ביכולתה להביע לנגיעות אפסית ולכן עדיין לא מהווה פתרון מלא לבעיה, כאשר מדובר במזיק הסגר.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2009
ניסוי שבוצע בין השנים 2008-2009 בערבה שבו נבחנה ההשפעה של פיזור רמות שונות של פשפש אוריוס, עם או בלי תוספת של אקריות טורפות, על רמות תריפס הפרחים ( Frankliniella occdentalis) בשדה ועל רמת הנזק מתריפס בפירות, במשטר גידול אורגני ובגידול פלפל קונבנציונאלי עם הדברה משולבת. על פי התוצאות שהתקבלו במערכת הניסויית בתחנת “יאיר”, נראה שניתן להפחית את מינון פשפשי האוריוס לפיזור בשטחי הפלפל בערבה מבלי לפגוע ביעילות ההדברה של תריפס הפרחים.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady