מו"פ צפון
2015
מצגת בנושא מעבר לממשק גידול ידידותי בעצי פרי
מו"פ צפון
2013
מטרת המחקר העיקרית היא לפתח ממשק הדברה ידידותי במטעי התפוח שיהיה יציב ויעיל לטווח ארוך.
מו"פ צפון
2014
המחקר הנוכחי התמקד בבחינת יעילותם של אמצעים שונים להדברת מזיקים וותיקים וחדשים הגורמים נזק ישיר לפרי ומזיקים משניים המתפתחים על רקע השינויים בממשק ההדברה.
מו"פ צפון
2013
במחקר זה נערכו ניסויים לשיפור ההדברה של צרעת השקד בחלקות מודל מסחריות.
מו"פ צפון
2015
פיתוח ממשק ידידותי למזיקי השקד מתמקד בשלב זה במציאת פתרונות יעילים וידידותיים למזיקי הפרי הישירים – צרעת השקד ועש החרוב. כחלק מתהליך הפיתוח מיישמים את האמצעים שפותחו במחקר במטעי מודל מסחריים. להדברת צרעת השקד נעשה שימוש בתכשירים מקבוצת הניאוניקוטנואידים כתחליף לזרחנים אורגנים. להדברת עש החרוב נעשה שימוש בתכשירים בררניים שפגיעתם במועילים פחותה בהשוואה לתכשירים המקובלים מקבוצת הפירתרואידים.
מו"פ צפון
2014
אחת המגבלות בממשק ההדברה המשולבת במטעי התפוח הוא השימוש בתכשירים רחבי טווח הפוגעים באויבים טבעיים ובעיקר בצרעה הטפילית Aphelinus mali המוכרת כאויב טבעי חשוב של כנימת הדם. בעבודה זאת, נבדקו תחליפים להדברת זבוב הפירות הים-תיכוני במטרה לבחור מתוכם תכשירים שאינם פוגעים בצרעה הטפילית.
מו"פ צפון
2014
במחקר נבדקה רמת הרגישות של זני שקד שונים לצרעת השקד בחלקת אוסף זנים לטיפוח בנווה יער.
מו"פ צפון
2011
במחקר הנוכחי נבדקה האפשרות לשפר את ממשק ההדברה המשולבת במטעי התפוח על ידי שימוש באמצעים בררניים בלבד ולבדוק את תרומתו להתפתחותם של אויבים טבעיים מקומיים.
מו"פ צפון
2011
במחקר זה נבדקה יעילותם של אמצעי הדברה לזבוב פירות הים-תיכוני המבוססים על משיכה וקטילה ללא רעל מסוג “סרה טראפ” ו “Fly-Med-No”.
מו"פ צפון
2015
מצגת בנושא הדברה משולבת ידידותית של חיפושית הקפנודיס
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady