תוצאות חיפוש: יעל לאור

המדען הראשי במשרד החקלאות

2015

שיפור תהליך הקומפוסטציה וטיב התוצר בעזרת ביו-פחם

יעל לאור, מיכאל רביב, אלן גרבר, לודמילה צחנסקי, בני לב

במחקר זה נבחנה היעילות של תוסף ביו-פחם בתהליך הקומפוסטציה על מנת להפחית את איבודי החנקן ולשפר את זמינותו בקומפוסט. ביו-פחם הוא תוצר מוצק שמתקבל בתהליך פירוליזה, פירוק חומני ישיר של ביומסה בהעדר חמצן.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2015

שימוש רב שנתי בע’קר להדברת עשבים בממשק אורגני: יעילות ההדברה, השפעה על תכונות הקרקע ופוטנציאל הנדידה של מרכיבים אורגניים ומלחים

חנן איזנברג, יעל לאור, מיכאל רביב, אברהים סעדי, אלן גרבר

גומא הפקעים נחשב לקשה-הדברה בשיטות השונות הנהוגות להדברת עשבים בחקלאות ועד היום אין פתרון מספק לבעיה. תפוצתו של הגומא משתרעת על פני כל הארץ בכל סוגי הקרקע מרמת הגולן ועד הנגב הצפוני. למרות שגומא הפקעים מוכר בארץ שנים רבות כעשב קשה-הדברה הגורם לנזקים כלכליים כבדים, מעט משאבים הושקעו במחקר ופיתוח על מנת להתמודד עם הבעיה. ממצאים מבוססים מדעית עשויים לתרום לעצוב ממשק הדברה יעיל יותר של עשב קשה-הדברה זה.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2008

קומפוסטציה משולבת של פסולות בתי בד ויישומם בחקלאות בת קיימא

יעל לאור, מיכאל רביב, רוני כהן, יעקב קטן, ענת יוגב, ראובן בירגר

המטרה הכללית של המחקר היא להגיע לפתרונות מיחזור של פסולות בתי בד מתוך גישה סביבתית מצד אחד (מניעת נזקים סביבתיים הקשורים בסילוק הפסולת) וגישה כלכלית/חקלאית-סביבתית מצד שני.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2010

פתרון סביבתי לסילוק שפכי בתי בד תוך יישומם במטעים אורגניים

יעל לאור, מיכאל רביב, חנן אייזנברג

מטרות המחקר: בחינת יעילות השימוש בע’קר להדברת עשבים במטעים אורגניים; הערכת פוטנציאל הפיטוטוקסיות של ע’קר לזית; הערכת קצב הפירוק והסיכון לנדידת מרכיבים שאריתיים של ע’קר אל מתחת לבית השורשים; הערכת ערכו האגרונומי של ע’קר, כספק יסודות הזנה.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2015

מחקר ארוך טווח להבנת השפעת הממשק האורגני על פוריות הקרקע

חנן איזנברג, יעל לאור, מיכאל רביב, לאה צרור, שלומית מדינה, גיא לוי, אשר בר-טל, אורי ירמיהו, דרור מינץ, אלון בן-גל

מטרת העל של המחקר היא ללמוד את מירב הגורמים והמנגנונים המשפיעים על פוטנציאל הפוריות של קרקעות המעובדות במימשק אורגני והקשרים הקיימים ביניהם ולפתח אסטרטגיות לטיפוח מכוון של פוריות הקרקע במימשק זה.

נקודת ח"ן

2023

טיפול סולארי כאמצעי בר קיימא להפחתת בנק הזרעים וככלי לניהול עשבים באדמות סחף חפורות (dredged sediments) לאחר השבתן לשדה חקלאי

יעל לאור, רועי אגוזי, סמדר טנר, משה בן שחר, מאור מצרפי

מטרת המחקר היתה בחינת היעילות של טיפול סולארי כשיטה בת קיימא להפחתת חיוניות בנק הזרעים באדמות סחף המוספות לשדה חקלאי מסחרי, במטרה להפחית את הסיכון של שיבוש השדה בעשבים מזיקים לחקלאות כתוצאה מהשבת הקרקע.

נקודת ח"ן

2023

חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2023

ים גורן, צבי מנדל, ישי נצר, יואב מוטרו, עידו ולק, סטנלי פרימן, אסף בן דוד, דנה מנט, סמדר טנר, מרסל מימון, משה בן שחר, משה סיבוני, מאור מצרפי, ברוך רובין, יוסי יובל, יעל לאור, רועי אגוזי, יעקב גולדווסר, משה נגרי, אפרת שפר, כרמי קורין, גיא דוברת, שירה גורן

חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2023

התחנה לחקר הסחף, משרד החקלאות

2024

חיטוי סולארי חד-פעמי לטיפול בערמות סחף נחלי לאחר השבתן לשדה חקלאי

יעל לאור, רועי אגוזי, סמדר טנר, מאור מצרפי

מדריך זה נכתב על בסיס ממצאי מחקר שנעשה בשנים2021 –2023 במסגרת פרויקט שיקום מקטע מעלה נחל נהלל, הנמצא בתחומי ‘משק המודל לחקלאות בת-קיימא ע”ש הלמסלי’ במרכז מחקר נווה יער של מכון וולקני.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2014

גורמי ממשק חקלאי וסביבה המשפיעים על פליטות גזי חממה מהקרקע בחקלאות אורגנית

יעל לאור, מיכאל רביב, גיא לוי, אשר בר-טל, אורי ירמיהו, הדר הלר

בחינת השפעת הממשק החקלאי על פליטת גזי החממה מחקלאות אורגנית בהשוואה לקונבנציונאלית בקרקעות ואזורי אקלים שונים בארץ. כימות קבוע הפחמן לקרקע ותרומת המקורות השונים לפליטת הפחמן

Israel Journal of Plant Sciences

2013

Land spreading of olive mill wastewater in Israel: Current knowledge, practical experience, and future research needs

יעל לאור, מיכאל רביב, אברהים סעדי, שלומית מדינה, דליה ארז-רייפן, חנן אייזנברגYael Laor, Ibrahim Saadi, Michael Raviv, Shlomit Medina, Dalia Erez-Reifen & Hanan Eizenbergc

Controlled land spreading of olive mill wastewater (OMW) is now adopted in several Mediterranean countries as a practical alternative for its disposal.

דילוג לתוכן