מוסד שמואל נאמן בטכניון
2005
נקודת ח"ן
2016
למימוש החזון החקלאי סביבתי, נדרשת תכנית אזורית מקיפה שתתמקד בחקלאות סביבתית ותאפשר לחקלאי הגולן לבסס חקלאות תומכת סביבה כחלק משגרת התרבות החקלאית בגולן. במסגרת התכנית הוגדרו – בעזרת חקלאי בגולן –המאפיינים של חקלאות גולנית תומכת סביבה.
נקודת ח"ן
2007
מטרתה של עבודה זו היא לבחון חלופות להתפתחות כלכלית ובת קיימא של יישובים כפריים בישראל, עם דגש על קיבוצים באזור הרי ירושלים
נקודת ח"ן
2017
מטרות המחקר:ניטור חומרי ההדברה באוויר באזורי תפר בין מגורים וחקלאות. בדיקת ריכוז החומרים בשעות שונות לאחר הריסוס; ריכוז מידע מהעולם בנוגע לתקנים לחשיפה נשימתית לשאריות חומרי הדברה באוויר; הערכת רמות חומרי ההדברה באוויר שימצאו במחקר כנגד תקן / סטנדרט הטוב והנכון ביותר הקיים נכון לעכשיו; ניסוח המלצות בדבר כלים אופרטיביים; בדיקה של המשמעות הכלכלית של יישום הכלים, המלצה על כלים שאינם פוגעים בכלכלה וביעילות הניהול של המשק החקלאי.
נקודת ח"ן
2014
עבודה זו עוסקת בממשק בין מטיילים לבין השטחים החקלאיים. בשנים האחרונות הולך ומתרחב חלקם של השטחים החקלאיים בתוך מערך השטחים הפתוחים המשמשים למטרות פנאי ונופש. דוגמאות בולטות לכך הן מרחב השקמה, המרחב הביוספרי ברמת מנשה, נחל אלכסנדר ועוד.
משרד החקלאות
2015
מאמר זה סוקר את היחסים ההדדיים בין החקלאות למערכות הטבעיות, ומפרט מספר דרכים בהם המגוון הביולוגי תורם לחקלאות. בנוסף הוא מציג תרומות של החקלאות למגוון הביולוגי מחד, ואיומים על המגוון הביולוגי במערכות אקולוגיות חקלאיות מאידך, ומציג גישה לשיפור הממשק בין החקלאות לסביבה ולשמירה על המגוון הביולוגי.
נקודת ח"ן
2005
בחינה של הכלכלה של הייעורההמשקי ובחינת מדיניות – האם צריך לעודד את הייעור מבחינה ציבורית.
נקודת ח"ן
2001
ההכרה בתמורות העוברות כיום על החקלאות הנה נחלת רבים: קהילת המתכננים, הממסד החקלאי, החקלאים עצמם והציבור בכללו. תפקידיה של החקלאות להבטחת מזון ולנוכחות ולשליטה על חבלי ארץ רחוקים, הולכים ומתמעטים, ומאידך עולה חשיבותה בשמירת שטחים פתוחים, יצירת נוף כפרי חקלאי פתוח, ואזורי חיץ וריאות ירוקות במדינה ההולכת ומצטופפת.
נקודת ח"ן
2005
מטרת המאמר הינה לבחון את היתכנותה של חקלאות עירונית בישראל.
נקודת ח"ן
2009
הפרויקט נערך בשיתוף עם ציבור החקלאים, כך שהחקלאים יכלו להשפיע על פרמטרים מרכזיים בפרויקט. מנגנון המכרז עצמו הינו כלי לשיתוף ציבור החקלאים, שכן הוא מאפשר להם להשפיע על פרמטרים מרכזיים בעיצוב הפרויקט – גובה התגמול שאותו הם יקבלו ומיקום השטחים החקלאיים שישתתפו בפרויקט.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady