המדען הראשי במשרד החקלאות
2015
במחקר זה נבחנה היעילות של תוסף ביו-פחם בתהליך הקומפוסטציה על מנת להפחית את איבודי החנקן ולשפר את זמינותו בקומפוסט. ביו-פחם הוא תוצר מוצק שמתקבל בתהליך פירוליזה, פירוק חומני ישיר של ביומסה בהעדר חמצן.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2009
מעט מאוד ידע קיים היום לגבי היכולת לגדל עצי פרי נשירים תחת ממשק אורגני ולעמוד באתגרים שמציב גידול כזה מבחינת ההתמודדות עם מזיקים ומחלות. בנוה יער הוקם מטע אפרסק אורגני שמטרתו להבין, לצפות ולהתמודד עם הבעיות העיקריות בגידול אורגני של מטע עצי פרי גלעיניים.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2012
אחד הפתרונות האפשריים לפגעים במטעי נשירים אורגניים הוא כיסוי המטע בבית רשת. בשנת 2007 ננטע בנוה יער מטע אפרסק אורגני מכוסה, על מנת לרכוש ניסיון וידע רב בממשק האגרו טכני. מהניסוי עלה איך לרסן את העצים ולהגדיל פוריות באמצעות גיזום ולשפר את איכות היבול, ואת פוטנציאל הנזק של המזיקים ונמצאו שיטות להתמודד עם האתגרים הקשורים בהגנת הצומח באופן יעיל.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2015
גומא הפקעים נחשב לקשה-הדברה בשיטות השונות הנהוגות להדברת עשבים בחקלאות ועד היום אין פתרון מספק לבעיה. תפוצתו של הגומא משתרעת על פני כל הארץ בכל סוגי הקרקע מרמת הגולן ועד הנגב הצפוני. למרות שגומא הפקעים מוכר בארץ שנים רבות כעשב קשה-הדברה הגורם לנזקים כלכליים כבדים, מעט משאבים הושקעו במחקר ופיתוח על מנת להתמודד עם הבעיה. ממצאים מבוססים מדעית עשויים לתרום לעצוב ממשק הדברה יעיל יותר של עשב קשה-הדברה זה.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2008
המטרה הכללית של המחקר היא להגיע לפתרונות מיחזור של פסולות בתי בד מתוך גישה סביבתית מצד אחד (מניעת נזקים סביבתיים הקשורים בסילוק הפסולת) וגישה כלכלית/חקלאית-סביבתית מצד שני.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2010
מטרות המחקר: בחינת יעילות השימוש בע’קר להדברת עשבים במטעים אורגניים; הערכת פוטנציאל הפיטוטוקסיות של ע’קר לזית; הערכת קצב הפירוק והסיכון לנדידת מרכיבים שאריתיים של ע’קר אל מתחת לבית השורשים; הערכת ערכו האגרונומי של ע’קר, כספק יסודות הזנה.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2015
מטרת העל של המחקר היא ללמוד את מירב הגורמים והמנגנונים המשפיעים על פוטנציאל הפוריות של קרקעות המעובדות במימשק אורגני והקשרים הקיימים ביניהם ולפתח אסטרטגיות לטיפוח מכוון של פוריות הקרקע במימשק זה.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2009
מטרת העבודה: בחינת יכולתו של תהליך הקומפוסטציה לקטול מידבק ויראלי של PMMV שמקורו בצמחי פלפל נגועים.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2016
מטרות העבודה היו בדוק האם ניתן להפחית את המידבק של גורמי מחלה הגורמים לרקבון הבצל בשדות בעזרת השימוש בקומפוסט, ובחיידקים הפוגעים בפטריות. בנוסף, בחנו האם ניתן להפחית את הנזקים הנגרמים לבצל בשדות מאקרית הקרקע בעזרת שימוש בקומפוסט ו/או חיידקים כתחליף לחומרי הדברה.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2014
בחינת השפעת הממשק החקלאי על פליטת גזי החממה מחקלאות אורגנית בהשוואה לקונבנציונאלית בקרקעות ואזורי אקלים שונים בארץ. כימות קבוע הפחמן לקרקע ותרומת המקורות השונים לפליטת הפחמן
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady