תוצאות חיפוש: משה שנקר

המדען הראשי במשרד החקלאות

2014

מזהמים אורגנים בקולחים ובבוצה: נוכחות בתוצרת חקלאית (צומח ובשר), תהליכים והשפעות

יורם קפולניק, לודה גרויסמן, צבי רוט, דוד וינברג, אשר בר-טל, אמנון שוורץ, משה שנקר, בני חפץ, רות בראב-טל

מחקר מתמקד בקשר שבין קולחים/בוצה, קרקע, צמח ומזון מהחי. מטרות המחקר היו לבחון קליטה והתפלגות בצמח של חומרים רפואיים; לסקור נוכחות וריכוז מזהמים אורגניים בתוצרת חקלאית משווקת; ולבחון היתכנות מעבר מזהמים ממנת ההזנה אל הבשר והחלב.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2010

חומרים רפואיים ממי קולחים: קליטה על ידי צמחים וגורל בקרקע

יצחק הדר, משה שנקר, בני חפץ

בפרויקט זה בחנו את מידת היציבות בקרקע של מספר חומרים רפואיים, על סמך תוצאות חלק זה במחקר התמקדנו בקליטה של החומר הרפואי קרבמזפין (CBZ) על ידי צמחי מלפפון. בנוסף בחנו את הגורמים המשפיעים על מידת הקליטה והניוד בצמח.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2015

זיהוי גורמי הפגיעה והתנוונות במטעים המושקים בקולחים ונטועים בקרקעות חרסיתיות

שמואל אסולין, יוני גל, משה שנקר, עמוס נאור, ענת לווינגרט-אייצ'יצ'יי, אדולפו לוין, יעל גרינבלט, כפיר נרקיס, נועם יחיאלי, רועי חסון, חורחה טרצ'יצקי, עמרם אשל, אמנון שוורץ, הדר כהן, מוטי פרס

המחקר נועד לאבחן מהם המנגנונים האחראיים באופן ישיר לשינויים החלים בסביבת השורש ובתוך הצמח וגורמים לפגיעה בעצים הגדלים בקרקעות חרסיתיות מושקות בקולחים.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2012

השפעת עיבוד הקרקע על גורל הפחמן והחנקן מיישום שאריות אורגניות בקרקע

פנחס פיין, אשר בר-טל, מרים קינן, הדר הלר, משה שנקר

מטרות המחקר היו לבחון את השפעת ממשק העיבוד בשילוב עם תכונות החומר האורגני המוסף על פליטת N2Oו-CO2; לכלול במודל ה-NCSOIL את השינוי ב-pH; לבחון תגובת קרקעות בעלות תכונות שונות בתוספת חומר אורגני ובלעדיו לירידה ב-pH, לבחון את השפעת תכונות הקרקע על תהליכי המינרלזציה; לכמת את התרומה של הניטריפיקציה ותגובת CO2 עם המים לירידה ב-pH ולבחון את השפעת תוספת קרבונטים למערכת על תהליכי קיבוע ושחרור של פחמן.

דילוג לתוכן