תוצאות חיפוש: צפריר גרינהוט

משרד החקלאות

2015

תוצרי הלוואי בחקלאות ישראל: מסמך מסכם לקביעת מדיניות והערכת עלויות

אילן צדיקוב, אור גולדפרב, רם אלמוג, רענן אמויאל, שלמה קפואה, צפריר גרינהוט, אשר איזנקוט, אפרת הדס, אוריאל בן חיים, ציפי פרידקין

משרד החקלאות ופיתוח הכפר והמשרד להגנת הסביבה, בשיתוף עם מרכז המועצות האזוריות בישראל, התאחדות חקלאי ישראל והלמ”ס, החליטו לקדם מדיניות לניהול וטיפול בתוצרי הלוואי בחקלאות. מטרת עבודה זו הייתה לייצר מסד נתונים מקיף שיוביל לקביעת מדיניות משותפת.

משרד החקלאות

2016

תוצרי לוואי חקלאיים כמשאב לאנרגיה – היתכנות ומדיניות

צפריר גרינהוט, אשר איזנקוט, ענת לוינגרט-אייצ'יצ'יי

במאמר זה דנים בהיתכנות ובמדיניות של הפניית תוצרי הלוואי החקלאיים לאנרגיה לפי סוגיהם השונים: זבל בעלי חיים, תוצרי הלוואי מענפי הצומח ופלסטיק חקלאי. תוצרי הלוואי שיש בהם פוטנציאל להשבה לאנרגיה הם בעיקר תוצרי לוואי מענפי הצומח וזבל בעלי חיים. לשימוש בזבל בעלי חיים בשטחים החקלאיים בישראל יתרונות חקלאיים וסביבתיים רבים, ומשיקולים נוספים זהו הפתרון המועדף לזרם זה. עם זאת, פתרון זה טומן בחובו גם סיכונים סביבתיים ובריאותיים, ויש לצמצמם למינימום בעזרת כלי ניהול וכללים מתאימים

שה"מ

2019

תזונה מקיימת וביטחון תזונתי בחקלאות בישראל – נתונים כמותיים מגידולי הצומח

חנן בזק, צפריר גרינהוט, ענת לוינגרט-אייצ'יצ'יי, גדעון טופורוב, צוק בר אורי, קחל יעל

המאמר עוסק בבחינת הפוטנציאל של החקלאות הצמחית באספקת הצרכים התזונתיים של האוכלוסייה בישראל.

שה"מ

2023

פתרון מקומי לפסולת אורגנית במשקים חקלאיים באמצעות מתקני ביוגז קטנים

צפריר גרינהוט, ליאור אברהם, ראיף פאלח, מורן סגולי

במחקר נבחנה ההיתכנות הכלכלית והמקצועית של טיפול בפחת ירקות בבתי צמחיה בעזרת שימוש במתקני ביוגז קטנים, מקומיים וזולים ובכך להפוך את תוצר זה למשאב.

המארג

2013

ניטור מגוון ביולוגי במערכות חקלאיות – מסגרת רעיונית וסקירת ספרות

אלי ארגמן, אלון מאור, גיא פאר, שוקי קנוניץ, צפריר גרינהוט, עופר גורן, אשר איזנקוט, אורית גינזבורג, אברהם (ג'ון) זילברמן, אסנת הלל, ענת לוינגרט-אייצ'יצ'יי, נעם לידר, אפרת הדס, ציפי פרידקין, אבי פרבולוצקי, יעל ברקוביץ, מני בן-חור, משה קול, אורית סקוטלסקי, ליאורה שאלתיאל-הרפז, עמית דולב, יואב מוטרו, יהל פורת, דותן רותם, אסתר לחמן, יעל מנדליק, נעמה ברג, יעל לובין, בני יעקובי

במסגרת שיתוף פעולה בין נציגי משרד החקלאות ופיתוח הכפר והמארג החליטו שני הגופים לגבש תכנית לניטור המגוון הביולוגי במערכות חקלאיות.

משרד החקלאות

2015

מגוון ביולוגי במערכות חקלאיות

לירון אמדור, צפריר גרינהוט, גדעון טופורוב

מאמר זה סוקר את היחסים ההדדיים בין החקלאות למערכות הטבעיות, ומפרט מספר דרכים בהם המגוון הביולוגי תורם לחקלאות. בנוסף הוא מציג תרומות של החקלאות למגוון הביולוגי מחד, ואיומים על המגוון הביולוגי במערכות אקולוגיות חקלאיות מאידך, ומציג גישה לשיפור הממשק בין החקלאות לסביבה ולשמירה על המגוון הביולוגי.

משרד החקלאות

2016

היבטים בכלכלת סביבה בהקשר החקלאי

לירון אמדור, צפריר גרינהוט, גדעון טופורוב

כלכלת סביבה היא ענף בכלכלה שמטרתו ליצור מסגרת תיאורטית להבנה ולניתוח של תהליכים סביבתיים מנקודת מבט כלכלית ולבחון אפשרויות ליישום כלים שיביאו בחשבון את השיקולים הסביבתיים כחלק משיקולי השוק. תחום כלכלת הסביבה עוסק, בין היתר, בניהול מיטבי של משאבים טבעיים כמו אוויר נקי, שטחים פתוחים, קרקע ומים. במאמר זה דנו בהיבטים שונים של נושא זה בהקשר של הפעילות החקלאית בישראל.

משרד החקלאות

2020

היערכות חקלאות ישראל לשינוי האקלים

צפריר גרינהוט, גדעון טופורוב, מרק פרל, ענת לוינגרט

לשינוי האקלים צפויות השלכות נרחבות עבור חקלאות ישראל הכוללות שינויים בכמות ובאיכות התוצרת החקלאית, עלייה בתצרוכת המים, התגברות תהליכי דלדול קרקע ועוד. אולם חסרה הערכה כמותית החיונית עבור תיעדוף ומיקוד מדיניות ההיערכות לשינוי אקלים.

משרד החקלאות

2017

דגשים והיבטים מרכזיים בנושא חקלאות וסביבה בישראל

צפריר גרינהוט, ענת לוינגרט-אייצ'יצ'יי

הרצאה מכנס מיזמים אזוריים בנושא חקלאות וסביבה

שה"מ

2023

אפשרויות הטיפול בגזם מטעי תמרים מיקוד בריסוק מקומי במטע והאבסת בעלי חיים

צפריר גרינהוט, שי דניאל, יואב שעני, אייל פרנק, מיטב מאור

כפות התמרים מהוות חומר גלם שבו ניתן לעשות שימוש במגוון אפיקים. מאידך, טיפול לא ראוי בחומרים הללו, כגון שריפה לא חוקית או השלכה לסביבה, עלול לייצר זיהום אוויר, מפגעים נופיים וסכנת אילוח בפגעים בגידולים סמוכים ואף בגידול עצמו ולכן קיים צורך לטפל בשאריות הגידול ובשאיפה להשתמש בו כמשאב.

דילוג לתוכן