מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2016
עיקר גידול האבטיח בערבה נעשה במנהרות עבירות בשתילות נובמבר-דצמבר להנבת פרי באביב המוקדם. המזיקים העיקריים באבטיח בערבה הנם כנימת עש טבק ואקרית אדומה, ההתמודדות עם האקריות היא בד”כ ע”י ריסוסים. יעילות החומרים המשמשים כיום כנגד אקרית אדומה אינה גבוהה ויש צורך בריסוסים רבים. ידועים מגוון של טורפים פוטנציאליים שעשויים לשמש מדביר ביולוגי יעיל של האקרית האדומה.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2002
נזקים כלכליים בגידולי ירקות בחממות אורגניות עלולים להיגרם על ידי נגיעות בנמטודות יוצרות עפצים. נבחנה השפעתם של תוספים אורגניים (לשלשת עופות וקמח כותנה) בשילוב עם חיטוי סולרי וללא חיטוי סולרי על נמטודת העפצים בניסוי שדה בעין יהב בחממת עגבניות נגועה בנמטודות.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2009
ניסוי שבוצע בין השנים 2008-2009 בערבה שבו נבחנה ההשפעה של פיזור רמות שונות של פשפש אוריוס, עם או בלי תוספת של אקריות טורפות, על רמות תריפס הפרחים ( Frankliniella occdentalis) בשדה ועל רמת הנזק מתריפס בפירות, במשטר גידול אורגני ובגידול פלפל קונבנציונאלי עם הדברה משולבת. על פי התוצאות שהתקבלו במערכת הניסויית בתחנת “יאיר”, נראה שניתן להפחית את מינון פשפשי האוריוס לפיזור בשטחי הפלפל בערבה מבלי לפגוע ביעילות ההדברה של תריפס הפרחים.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2009
בשנים האחרונות, בשל ההפסקה בשימוש בחיטוי קרקע במתיל ברומיד, חלה עלייה במספר שטחי גידול הפלפל הנגועים בנמטודות בערבה. במחקר זה נבדקה יעילות זבל הפטמים בחלקה נגועה בנמטודות בתחנת זוהר על עגבניה ובחלקה נגועה בנמטודות עפצים בתחנת יאיר על פלפל.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady