תוצאות חיפוש: שמואל גן-מור

המדען הראשי במשרד החקלאות

2008

פיתוח הומוגניזר על קו הריסוס להפקת תכשיר אורגני כדאי כלכלית להדברת חרקים בחממת ירקות

עמוס מזרח, פיליס ויינטראוב, שמואל גן-מור, אברהם גמליאל, בני רונן, יהודית ריבן, דן וירוב, רמי הורוביץ

תכשירי הדברה ממקור טבעי כמו גופרית, נחושת או תזקיקי נפט מאושרים להדברה בגידולים אורגניים אך הם רעילים לאדם ובגלל קצב התפרקות איטי, עלולים לגרום לנזק לסביבה. מספר ניסויים נרחב בוצע לבחינת יכולת ההדברה של צרופי שמן/מזיק/גידול ונמצאו בינתיים כמה שהוכיחו יכולת ההדברה טובה, ביניהם – שמן כותנה מזוכך להדברת קמחון בקישואים, שמן כותנה מזוכך לקמחון בעגבניה, שמן בוטנים לכע”ט בכותנה, ביצוע פחות מושלם התקבל בהדברת אקרית העיוותים בפלפל עם שמן בוטנים מזוכך.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2012

טיפולים משולבים עם מדביר ביולוגי המשפרים באופן סינרגי את תוצאות ההדברה לאחר אסיף

שמואל גן-מור, דני אשל, סמיר דרובי, רפי רגב

על ידי שימוש במערכת של צילום תרמי, נמצא שיישום קיטור מדויק אחרי קירור גורם להפחתה בחימום אל עומק הגזר. יישום קיטור על גזר מצונן איפשר עליה במינון וביעילות ההדברה. גם בטיפול בריזופוס בבטטה נמצאה נקודת האופטימום עבור קיטור מדויק והברשה חמה. אותרו שני “שחקני מפתח” בהדברת מחלות, הקיטור בגזר והשמר בבטטה. נימצאו שילובים סינרגים שהוכיחו יעילות וכלכליות עד רמה מסחרית ושיפרו בעשרות אחוזים את איכות התוצרת.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2011

הדברה משולבת של אקרית הקורים של אבוקדו, Oligonychus perseae

אפרים צוקרמן, אריק פלבסקי, שמואל גן-מור, יונתן אברהמס, שירה גל, מרים זילברשטיין, יונתן יזהר, מיקי נוי

מטרות המחקר: תגבור האקרית הטורפת E. scutalis בעזרת צמח הכיסוי עשב רודוס, לשיפור הדברת מזיקים פרוקי רגלים; זיהוי וכימות תרומתם של טורפים כלליים במטע האבוקדו המסייעים בהדברה של אקרית האבוקדו O. perseae. תוצאות המחקר הצביעו על היתרון של הכנסת גידול כיסוי על עידוד אוכלוסיית האקריות הטורפות וכתוצאה מכך על דיכוי אוכלוסיות המזיק. עשב רודוס מונע סחף קרקע ואינו מאפשר הצצה של עשבים אחרים לאורך החורף ולאחר עונה יוצר העשב שכבת בידוד על הקרקע המקטינה את אידוי המים.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2011

הדברה ביולוגית של אקרית החלודה בהדרים באמצעות שימור ותגבור אקריות טורפות

שמעון שטיינברג, יעל ארגוב, אריק פלבסקי, שמואל גן-מור, יונתן אברהמס

אקרית החלודה הינה מזיק מפתח בהדרים. במחקר זה נראה כי הטורפות E scutalis. ו-degenerans. I הן המדבירות היעילות ביותר של האקרית בפרדסים. יש צורך לבחון גידולי כיסוי שייתכן ויהיו יעילים באספקת האבקה ובמקביל אגרסיביים פחות מבחינת יכולת ההתפשטות שלהם. בנוסף בפיזורי תגבור יש לפתור את אופי האריזה של האקריות הטורפות בכדי שאוכלוסייתן לא תיפגע.

דילוג לתוכן