מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2008
הגישות שפותחו בעבר להתמודדות עם מחלות ומזיקים בגידול פלפל אורגני אינן אינטגרטיביות ואינן מתייחסות לגידול ולממשק ההדברה בו כמכלול. בתחנת יאיר בחנו את השפעת שני אויבים טבעיים, אוריוס ואקרית הסבירסקי, במינונים שונים, ואת השפעת יישומם המשותף על אקרית העיוותים ועל תריפס הפרחים המערבי.
מו"פ צפון
2004
העירית בארץ סובלת משתי בעיות עיקריות: עודף חום בקיץ במבני הגידול ונזקי התריפס. טיפולי ההדברה הכימית המקובלים אינם יעילים ופוגעים בסיכוי היצוא של התבלין בשל שאריות חומרי הדברה. תריפס הבצל ותריפס הפרחים המערבי הינם שני המינים העיקרים התוקפים את העירית.
מו"פ צפון
2011
מטרת העבודה היתההכרת פאונת האויבים הטבעיים התוקפים את המזיק בארץ והערכת חשיבותם כבסיס לפיתוח ממשק הדברה משולבת של המזיק בגידול עגבניות לתעשיה.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2002
ניסיונות בזני פלפל מתוק במנהרות עבירות מכוסות רשת. פרטים בוגרים של המזיק כנימת עש הטבק (Grennadius (tabaci Bemisia פוזרו, לפני הפיזור של הצרעה הטפילית צרעת המונדוס (Mercet mundus Eretmoceru).
מו"פ צפון
2013
מטרות המחקר: קביעת מין הנמטודה והמינון היעיל להדברת זחלי הקפנודיס; קביעת העיתוי המתאים ליישום הנמטודות במטע המסחרי ויכולת הנמטודות להדברת הזחלים לאחר החדירה לשורשים; קביעת השיטה היעילה ליישום הנמטודות במטע המסחרי והתרומה של חיפויי קרקע לשיפור ההדברה באמצעות הנמטודות.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2009
ניסוי שבוצע בין השנים 2008-2009 בערבה שבו נבחנה ההשפעה של פיזור רמות שונות של פשפש אוריוס, עם או בלי תוספת של אקריות טורפות, על רמות תריפס הפרחים ( Frankliniella occdentalis) בשדה ועל רמת הנזק מתריפס בפירות, במשטר גידול אורגני ובגידול פלפל קונבנציונאלי עם הדברה משולבת. על פי התוצאות שהתקבלו במערכת הניסויית בתחנת “יאיר”, נראה שניתן להפחית את מינון פשפשי האוריוס לפיזור בשטחי הפלפל בערבה מבלי לפגוע ביעילות ההדברה של תריפס הפרחים.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2011
אקרית החלודה הינה מזיק מפתח בהדרים. במחקר זה נראה כי הטורפות E scutalis. ו-degenerans. I הן המדבירות היעילות ביותר של האקרית בפרדסים. יש צורך לבחון גידולי כיסוי שייתכן ויהיו יעילים באספקת האבקה ובמקביל אגרסיביים פחות מבחינת יכולת ההתפשטות שלהם. בנוסף בפיזורי תגבור יש לפתור את אופי האריזה של האקריות הטורפות בכדי שאוכלוסייתן לא תיפגע.
מ ו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2007
הדברת אקרית העיוותים מתבצעת בשטחי הפלפל באמצעות כימיקלים ותכשירי גופרית. בעבודה שנערכה בעונת הגידול 2006/7 נבחנה התיכנות השימוש באקרית הטורפת סבירסקי, כנגד אקרית העיוותים. כמו כן נבחנה ההשפעה של טורף זה על אוכלוסיית תריפס הפרחים ועל רמת הנזק הנגרם לפירות.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2013
מצגת בנושא הדברה ביולוגית ומשולבת בפלפל בתי צמיחה בערבה.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2005
סיכום הדברה ביולוגית ומשולבת בפלפל-מבנים בערבה בין השנים 2004-2005
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady