האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה
2020
משארים טבעיים ושולי שדות יכולים לשמש בית גידול לאוכלוסיות בר ולסייע בשמירה על המגוון הביולוגי בסביבה החקלאית ובאספקת שירותי האבקה וויסות מזיקים באמצעות הדברה ביולוגית. מנגד, בחלק מהמקרים, עלולות להיות גם השפעות שליליות על מערכות חקלאיות.
נקודת ח"ן
2017
במחקר זה התמקדו בהשפעות החקלאיות והאקולוגיות של ממשק הטיפול בעשבייה בכרמי יין מחד, ומאידך מבררים את האתגרים של יצירת מדיניות ציבורית התומכת בממשק סביבתי מקיים.
נקודת ח"ן
2015
המחקר הנוכחי בוצע במסגרת פרויקט משותף של יקב תבור והחברה להגנת הטבע, שחלקו המחקרי נתמך על-ידי קרן ‘נקודת ח”ן’. המחקר בחן את ההשפעה של מניפולציות בצומח על חברת פרוקי הרגליים בכרם, בדגש על מזיקי גפנים ואויבים טבעיים, וכן על מאזן חומרי ההזנה בקרקע ועל איכות הענבים.
נקודת ח"ן
2021
יום העיון השנתי של נקודת ח”ן 2021
נקודת ח"ן
2017
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2017
נקודת ח"ן
2021
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2021
נקודת ח"ן
2013
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2013
נקודת ח"ן
2015
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2015
נקודת ח"ן
2021
מטרות המחקר היו לבחון באילו אופנים השימוש בדבורי בומבוס האדמה למטרות האבקה חקלאית במטעים משפיע על המאביקים המקומיים ועל שירותי ההאבקה שהצומח הטבעי מקבל בשטחים פתוחים סמוכים. כמו כן, לבדוק כיצד קרבה לשולי המטע משפיעה על התפתחות הכוורות.
מו"פ צפון
2016
במחקר זה נוטר המגוון הביולוגי של צמחים פורחים ושל פרוקי-רגליים בכרמי יין בגליל העליון, ובשטחים טבעיים הצמודים אליהם. מטרות המחקר היו: ללמוד על יחסי הגומלין בין בתי גידול טבעיים וחקלאיים סמוכים באמצעות השוואה של שפע והרכב מינים הנמצאים בהם; לבחון את מגוון המינים בבית הגידול החקלאי תחת שני ממשקי הדברת מזיקים.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady