נקודת ח"ן
2016
המחקר הנוכחי משלב תובנות כלליות הקשורות באימוץ טכנולוגיות חקלאיות חדשות עם תובנות ממוקדות בתחום תהליכי הטמעה של עיבוד משמר בישראל, ליצירת ‘ארגז כלים’ שיתמודד עם חסמים לתהליך זה, כולל המלצות לשיפור כלי המדיניות וכלי העברת הידע הקיימים היום.
נקודת ח"ן
2016
אביאני חקלאות מחדשת
2021
כנס מגדלי הבננות השנתי התקיים בנובמבר 2022. בהרצאה זו מסביר ד”ר אביאני על שיטות העבודה שבעזרתם הם מסייעים לחקלאים לדייק את ממשק הדישון על-מנת לשפר את איכות וכמות התוצרת, ולשפר את הרווחיות בטווח הקצר, הבנינוני והארוך.
נקודת ח"ן
2016
למימוש החזון החקלאי סביבתי, נדרשת תכנית אזורית מקיפה שתתמקד בחקלאות סביבתית ותאפשר לחקלאי הגולן לבסס חקלאות תומכת סביבה כחלק משגרת התרבות החקלאית בגולן. במסגרת התכנית הוגדרו – בעזרת חקלאי בגולן –המאפיינים של חקלאות גולנית תומכת סביבה.
משרד החקלאות
2017
הרצאה מכנס מיזמים אזוריים בנושא חקלאות וסביבה
נקודת ח"ן
2016
מיזם זה שם לו למטרה להשיב ולו מעט מנופיו הטבעיים של עמק יזרעאל לחיים. ביסודו עומדים השבת מרכיבים ממורשתו הנופית של העמק, שִחזור מרקם משולב של חקלאות וטבע ושיקום המערכת האקולוגית במרחב. היות שכיום רוב רובו של העמק מעובד על ידי חקלאים, והם גם בעלי הזכויות למרבית הקרקעות שמסיבות אלה ואחרות אינן מעובדות, הרי שמעורבותם של החקלאים ותרומתם הפעילה הן תנאי הכרחי להצלחתו.
משרד החקלאות
2017
הרצאה מכנס מיזמים אזוריים בנושא חקלאות וסביבה
נקודת ח"ן
2016
המטרה הכללית של המחקר הנוכחי היא להבין כיצד ניתן לתכנן ולנהל שטחים חקלאיים באופן המאזן ביו ביקוש המזון הגובר מחד ושמירה על הסביבה, על המערכות הטבעיות ועל השירותים אותם הן מעניקות לסביבה, מאידך. המחקר התמקד בעמק חרוד כמקרה מבחן.
נקודת ח"ן
2011
פאנל: המתח שבין חקלאות ושמירת טבע בישראל
נקודת ח"ן
2018
במסגרת תמיכות בשימור קרקע שמחלק מדי שנה משרד החקלאות ופיתוח הכפר, טרם גובש מסלול לפיצוי עבור אי־עיבוד רצועות חיץ. תמיכה זו נבחנת בימים אלה באגף שימור קרקע וניקוז. המחקר שלפניכם יוצר בסיס לגיבוש מסלול תמיכה זה, באמצעות בירור היתכנות המסלול – האם החקלאים מוכנים לשתף פעולה עם מהלך זה? האם הם מוכנים לא לעבד רצועה על חשבון החלקות שלהם? מה גובה הפיצוי שהם מבקשים?
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady