משרד החקלאות
2015
משרד החקלאות ופיתוח הכפר והמשרד להגנת הסביבה, בשיתוף עם מרכז המועצות האזוריות בישראל, התאחדות חקלאי ישראל והלמ”ס, החליטו לקדם מדיניות לניהול וטיפול בתוצרי הלוואי בחקלאות. מטרת עבודה זו הייתה לייצר מסד נתונים מקיף שיוביל לקביעת מדיניות משותפת.
משרד החקלאות
2016
במאמר זה דנים בהיתכנות ובמדיניות של הפניית תוצרי הלוואי החקלאיים לאנרגיה לפי סוגיהם השונים: זבל בעלי חיים, תוצרי הלוואי מענפי הצומח ופלסטיק חקלאי. תוצרי הלוואי שיש בהם פוטנציאל להשבה לאנרגיה הם בעיקר תוצרי לוואי מענפי הצומח וזבל בעלי חיים. לשימוש בזבל בעלי חיים בשטחים החקלאיים בישראל יתרונות חקלאיים וסביבתיים רבים, ומשיקולים נוספים זהו הפתרון המועדף לזרם זה. עם זאת, פתרון זה טומן בחובו גם סיכונים סביבתיים ובריאותיים, ויש לצמצמם למינימום בעזרת כלי ניהול וכללים מתאימים
המדען הראשי במשרד החקלאות
2008
המטרה הכללית של המחקר היא להגיע לפתרונות מיחזור של פסולות בתי בד מתוך גישה סביבתית מצד אחד (מניעת נזקים סביבתיים הקשורים בסילוק הפסולת) וגישה כלכלית/חקלאית-סביבתית מצד שני.
נקודת ח"ן
2022
מטרות הפרויקט הן פיתוח פרוטוקול לשימוש ברימות זבוב החייל השחור כפתרון סביבתי להתמודדות עם פסולת חקלאית בערבה תוך יצירת מזון להאכלה.
שה"מ
2023
במחקר נבחנה ההיתכנות הכלכלית והמקצועית של טיפול בפחת ירקות בבתי צמחיה בעזרת שימוש במתקני ביוגז קטנים, מקומיים וזולים ובכך להפוך את תוצר זה למשאב.
נקודת ח"ן
2022
שימוש במערכת ניטור חנקה המבוססת על טכנולוגיית בליעה בתחום האולטרה סגול נמצאה יעילה במדידת חנקה באופן רציף בתנאי שדה ובקרקע המכילה ריכוז גבוה של פחמן אורגני מומס.
מו"פ צפון
2016
בישראל רוב הפסולת החקלאית-צמחית אינה מתועלות כמשאב כלכלי, אלא גורמת לבעיות סביבתיות-כלכליות-חברתיות. מטרות המחקר: התמודדות זבוב החייל השחור עם: אילוח חוזר במחלות צמחים, מזיקים וזרעים “רעים”, מליחות, חומציות ונוכחות שיירים אנאורגניים; פיתוח נוסחאות לשימוש בזבוב; לימוד על אויבים לזבוב.
נקודת ח"ן
2014
מטרות המחקר היו לבדוק את פוטנציאל הזליגה שיש לשכנות של חלקות חקלאות קונבנציונאליות על הימצאות שאריות חומרי הדברה באזורים טבעיים סמוכים.
האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה
2023
תקציר מתוך חוברת התקצירים של הועידה השנתית למדע ולסביבה-2023
המדען הראשי במשרד החקלאות
2014
מחקר מתמקד בקשר שבין קולחים/בוצה, קרקע, צמח ומזון מהחי. מטרות המחקר היו לבחון קליטה והתפלגות בצמח של חומרים רפואיים; לסקור נוכחות וריכוז מזהמים אורגניים בתוצרת חקלאית משווקת; ולבחון היתכנות מעבר מזהמים ממנת ההזנה אל הבשר והחלב.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady