נקודת ח"ן
2023
המחקר בוצע בקרב מושבים בשפלת יהודה בחלקו המערבי של חבל עדולם, במועצה האזורית מטה יהודה, אשר בשטחם קיימים שטחים חקלאיים עזובים.
נקודת ח"ן
2023
המחקר הנוכחי נועד לבחון מהם דפוסי העיבוד הנהוגים כיום בכרמי הזיתים, מהי השפעתם על המגוון הביולוגי, מהם השיקולים המניעים את החקלאים לנקוט בשיטות עיבוד אלו, וכיצד ניתן להשפיע על החקלאים לאמץ דפוסי עיבוד התורמים למגוון הביולוגי.
נקודת ח"ן
2023
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2006
נקודת ח"ן
2023
המטרה הכללית של מחקר זה היא ללמוד על מידת ההיכרות של חקלאים בישראל עם ההיבטים הסביבתיים של החקלאות בענפים שהם עוסקים בהם, לזהות את עמדותיהם בנושא אימוץ שיטות חקלאיות משמרות סביבה, לעמוד על מידת נכונותם לאמץ שיטות אלה ולזהות את מקורות הידע שהם מסתייעים בהם ללמידה על הנושא.
נקודת ח"ן
2023
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2022
נקודת ח"ן
2023
המערכת האגרו-אקולוגית הקיימת במועצה האזורית יואב מתאפיינת במגוון ביולוגי גבוה המתקיים בתוך כתמים קטנים ומבודדים. כדי לשמור על המגוון הביולוגי המתקיים בכתמים אלה מובאות מספר המלצות.
נקודת ח"ן
2023
חוברת יום עיון נקודת ח”ן 2023
נקודת ח"ן
2023
המחקר כולו מתבצע במסגרת עבודת דוקטורט של עדי נעלי בחוג לגאוגרפיה ולימודי סביבה באוניברסיטת חיפה, בהנחיית: פרופ’ נורית קליאוט, פרופ’ אבי פרבולוצקי, פרופ’ שמעון לביא וד”ר דן מלכינסון. פרויקט המחקר עליו קיבלו את תמיכת נקודת ח”ן הינו החלק החברתי והניתוח הכלכלי המופיע בדוח זה.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady