תוצאות חיפוש: אי פליחה

האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה

2024

חקלאות מחדשת בישראל מצב קיים והצעות לקידום התחום

אבי פרבולוצקי, מישל כהן, ערן אטינגר

עבודת מחקר במימון קרן יד הנדיב, שנועדה להגדיר כיווני פעולה ויעדים מעשיים לקידום חקלאות מחדשת בישראל. במסגרת המחקר נערכו בשנת 2023 כ60 ראיונות עומק ובנוסף בוצעה סקירה משווה של פרקטיקות חקלאיות וסיורים עם חוקרים, מדריכים, חקלאים ואנשי מקצוע בכמה מדינות בעולם, תוך התמקדות בסוגיות מפתח ובהן מיפוי מצב הקרקעות, הכשרה בתחום החקלאות.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2008

שימוש בממשק אי פליחה ותוספת בוצת שפכים להגדלת רווחיות של גידולי בעל ושימור קרקע בצפון הארץ

אשר איזנקוט, מני בן-חור, יורם בנימיני, פנחס פיין, גיא לוי

מטרת המחקר העיקרית הייתה ללמוד את השפעת ממשק אי-פליחה בשדה פלחה עם קרקע כבדה בצפון הארץ על התכונות הפיסיקליות של הקרקע וכמויות הנגר והסחף בחורף.

מכון דש"א

2016

מחקר חלוץ ליישום גישת שירותי המערכת האקולוגית בתכנון וניהול שטחים פתוחים במרחב שקמה

דן (קוצי) וייל, הילה שגיא, יואב שגיא

לפרויקט הוגדרו שתי מטרות מרכזיות:התנסות ביישום גישת שמ”א בתכנון וניהול שטחים פתוחים בכלל וברמה האזורית בפרט;בחינת האפשרויות, השיטות והדרכים לשילוב הערכות (כלכליות, כמותיות ואיכותיות) של שמ”א בתהליכי קבלת החלטות, באופן שיתרום לתכנון וניהול בר-קיימא של השטחים הפתוחים בישראל.

רשות הטבע והגנים

2016

מיזם “חקלאות תומכת סביבה” – סיכום ומסקנות

אביב אבישר

המערכת האקולוגית הטבעית שאפיינה את האזור בעבר , התפתחה על קרקעות חול וחמרה. בראיה כוללת של השטחים הפתוחים בחנו האם ניתן ליצור מצב בו השטחים המשמשים לחקלאות יכולים בד בבד, גם לחזק את המגוון הביולוגי המקומי. האתגר המרכזי הינו העצמה של המגוון הביולוגי הטבעי בתחומי השטחים בחקלאיים מבלי לפגוע בגידול החקלאי וברווחיותו.

משרד החקלאות

2017

מיזם חקלאות תומכת סביבה בלב השרון

רווי דפני

הרצאה מכנס מיזמים אזוריים בנושא חקלאות וסביבה

משרד החקלאות

2017

חקלאות וסביבה בגולן

קובי גביש

הרצאה מכנס מיזמים אזוריים בנושא חקלאות וסביבה

המדען הראשי במשרד החקלאות

2013

המגוון הביולוגי במערכות חקלאיות – ניטור ומשמעותו. תת נושא: פלחה

אלי ארגמן, דרור מינץ, איתי רנן, רוחי רבינוביץ, חנן איזנברג

מטרות המחקר: להגדיר את השפעת הממשק החקלאי על הרכב ופונקציה של המיקרוביום הקרקעי; לכמת את השפעת ממשק עיבוד הקרקע על ההרכב, התפקוד והמגוון הביולוגי של אוכלוסיית פרוקי הרגליים שוכני/הולכי קרקע ולהעריך את השפעתם על מגוון פרוקי הרגליים והעשבים המזיקים לגידול החקלאי; לכמת את השפעת ממשק עיבוד הקרקע על הכמות וההרכב של עשבים רעים שיופיעו בשדות פלחה תחת ממשקי העיבוד השונים ועל היבולים, כמותם ואיכותם.

דילוג לתוכן