תוצאות חיפוש: אקריות

מו"פ בקעת בית שאן

2008

פיתוח מרסס להדברה יעילה ובטוחה של פגעים באשכולות תמרים

יהודית ריבן, רחל בן-צבי, שי שטרן, סבטלנה דוברינין, אברהם גמליאל

פיתוח מרסס להדברה יעילה ובטוחה של פגעים באשכולות תמרים.

האוניברסיטה העברית

1997

פיתוח תוכנית להדברה משולבת של האקרית האירופית Panonychus ulmi בזני התפוח העיקריים בישראל 

אריק פלבסקי

המדען הראשי במשרד החקלאות

2016

זיהוי ובחינת אקריות טורפות לפיתוח ממשק הדברה כנגד נמטודות צמחוניות בשדות פתוחים ובבתי צמיחה אורגניים

סיגל בראון מיארה, פטריסיה בוקי, שירלי גזית, אריק פלבסקי, שירה גל

בחקלאות האורגנית נמטודות טפילות הן קבוצה חשובה הגורמת לנזקים כלכליים. במחקר זה נמצא שהיתה הפחתה מובהקת בנזק הנמטודות לצמח בנוכחות האקריות הטורפות, עם מזון אלטרנטיבי של אקריות טרף או נמטודות חופשיות בקרקע. תועדו אקריות מהמינים floridensis Lasioseius ,scimitus Stratiolaelaps ו- aculeifer Gaeolaelaps בטריפה של נמטודות מהסוג Panagrellus.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2016

הפחתת ניזקי אקריות הריזוגליפוס בבצל ע”י דיכוי פטריית הפוזריום באמצעים ידידותיים לסביבה

מיכאל רביב, לאה צרור, סגולה מספי, יפתח גלעדי, תמר אלון, אריק פלבסקי, ליאורה שאלתיאל-הרפז

מטרות העבודה היו בדוק האם ניתן להפחית את המידבק של גורמי מחלה הגורמים לרקבון הבצל בשדות בעזרת השימוש בקומפוסט, ובחיידקים הפוגעים בפטריות. בנוסף, בחנו האם ניתן להפחית את הנזקים הנגרמים לבצל בשדות מאקרית הקרקע בעזרת שימוש בקומפוסט ו/או חיידקים כתחליף לחומרי הדברה.

מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר

2016

הדברה משולבת של אקרית אדומה באבטיח הגדל במנהרות עבירות בערבה

רחל לויטה, ארנון אלוש, יורם צביאלי, יניב בן פלאי, שמעון פיבוניה, דנית פרקר

עיקר גידול האבטיח בערבה נעשה במנהרות עבירות בשתילות נובמבר-דצמבר להנבת פרי באביב המוקדם. המזיקים העיקריים באבטיח בערבה הנם כנימת עש טבק ואקרית אדומה, ההתמודדות עם האקריות היא בד”כ ע”י ריסוסים. יעילות החומרים המשמשים כיום כנגד אקרית אדומה אינה גבוהה ויש צורך בריסוסים רבים. ידועים מגוון של טורפים פוטנציאליים שעשויים לשמש מדביר ביולוגי יעיל של האקרית האדומה.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2011

הדברה משולבת של אקרית הקורים של אבוקדו, Oligonychus perseae

יונתן אברהמס, שירה גל, מרים זילברשטיין, יונתן יזהר, מיקי נוי, אפרים צוקרמן, אריק פלבסקי, שמואל גן-מור

מטרות המחקר: תגבור האקרית הטורפת E. scutalis בעזרת צמח הכיסוי עשב רודוס, לשיפור הדברת מזיקים פרוקי רגלים; זיהוי וכימות תרומתם של טורפים כלליים במטע האבוקדו המסייעים בהדברה של אקרית האבוקדו O. perseae. תוצאות המחקר הצביעו על היתרון של הכנסת גידול כיסוי על עידוד אוכלוסיית האקריות הטורפות וכתוצאה מכך על דיכוי אוכלוסיות המזיק. עשב רודוס מונע סחף קרקע ואינו מאפשר הצצה של עשבים אחרים לאורך החורף ולאחר עונה יוצר העשב שכבת בידוד על הקרקע המקטינה את אידוי המים.

מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר

2011

הדברת כנימת עש הטבק בטרכליום באמצעות האקרית AMBLYSEIUS SWIRSKII

שמעון פיבוניה, דנית פרקר

לניסוי אשר בדק את יעילותה של אקרית הסבירסקי ולאחר חדירת אקרית הסקוטליס באופן טבעי, במטרה למצוא מדביר ביולוגי יעיל כנגד כנימת עש הטבק בטרכליום. תוצאות הניסוי הראו שלהדברה הביולוגית כנגד כע”ט בטרכליום, הכוללת בעיקר את אקרית הסקוטליס, יעילות טובה, אולם אין ביכולתה להביע לנגיעות אפסית ולכן עדיין לא מהווה פתרון מלא לבעיה, כאשר מדובר במזיק הסגר.

מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר

2009

הדברת תריפס הפרחים המערבי בפלפל באמצעות פשפשי אוריוס ואקרית הסבירסקי

שמעון פיבוניה, שמעון שטיינברג, דנית פרקר, טליה סמני, רחל לויטה, אלה יוסל, אריאל יפה, ארנון אלוש, פיליס ויינטראוב, סופיה קלייטמן

ניסוי שבוצע בין השנים 2008-2009 בערבה שבו נבחנה ההשפעה של פיזור רמות שונות של פשפש אוריוס, עם או בלי תוספת של אקריות טורפות, על רמות תריפס הפרחים ( Frankliniella occdentalis) בשדה ועל רמת הנזק מתריפס בפירות, במשטר גידול אורגני ובגידול פלפל קונבנציונאלי עם הדברה משולבת. על פי התוצאות שהתקבלו במערכת הניסויית בתחנת “יאיר”, נראה שניתן להפחית את מינון פשפשי האוריוס לפיזור בשטחי הפלפל בערבה מבלי לפגוע ביעילות ההדברה של תריפס הפרחים.

האוניברסיטה העברית

2007

הדברה ביולוגית של אקריות צמחוניות ע”י הפטריות Acaromyces ingoldii ,Meria arogovae ו-Meira geulakonigii. טווח הפונדקאים ומגוון הפעולה

צחי פז

מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר

2006

הדברה ביולוגית של אקריות קורים בעזרת האקרית הטורפת Neoseiulus Californicus

נורית שפירא, אריק פלבסקי, פיליס ויינטראוב, יעל ארגוב

יעילותן של האקריות הטורפות N. californicus ו-P. persimilis נבחנה אל מול טיפול כימי כטיפול באקרית הקורים האדומה המצויה Tetranychus cinnabarinus והאקרית הצהובה T. urticae , לשפר את ההדברה הביולוגית של אקרית הקורים.

דילוג לתוכן