האוניברסיטה העברית
2014
נקודת ח"ן
2011
ספר זה, ”שימור דבורים“, הוא הראשון בסדרת תקצירים אשר יעסקו בקבוצות ובבתי גידול של מינים שונים, תוך בנייה הדרגתית של סיכום מקיף של ראיות על השפעותיהן של פעולות התערבות לשמירה על המגוון הביולוגי ברחבי העולם. על-ידי הנגשה זו של הראיות, אנו מקווים ליצור שינוי בנוהגי שמירת הטבע כך שיהיו מבוססי-ראיות במידה רבה יותר. מטרתנו אף להדגיש מקומות שבהם קיימים פערים בידע.
נקודת ח"ן
2011
ערכה בנושא שירותי האבקה
המארג
2013
במסגרת שיתוף פעולה בין נציגי משרד החקלאות ופיתוח הכפר והמארג החליטו שני הגופים לגבש תכנית לניטור המגוון הביולוגי במערכות חקלאיות.
משרד החקלאות
2017
הרצאה מכנס מיזמים אזוריים בנושא חקלאות וסביבה
משרד החקלאות
2015
מאמר זה סוקר את היחסים ההדדיים בין החקלאות למערכות הטבעיות, ומפרט מספר דרכים בהם המגוון הביולוגי תורם לחקלאות. בנוסף הוא מציג תרומות של החקלאות למגוון הביולוגי מחד, ואיומים על המגוון הביולוגי במערכות אקולוגיות חקלאיות מאידך, ומציג גישה לשיפור הממשק בין החקלאות לסביבה ולשמירה על המגוון הביולוגי.
מוסד שמואל נאמן
2016
במסגרת מאמר זה סווגו ההיבטים השונים של חרקים בשימוש האדם: חרקים בחקלאות ולבריאות הציבור, חרקים כמקור מזון והזנה, ומערכות וחומרים מבוססים חרקים. תחומי חקלאות והמזון הם בעלי הפוטנציאל הגדול ביותר בטווחי הזמן המידי עד הבינוני. במסגרת בניית תוכנית הפעולה, נבחנו מספר חלופות אפשריות להקמתו של מרכז לקידום פעילות חרקים בשירות האדם. ברמה הלאומית, בחינת הזווית הישראלית מעלה כי העיסוק בחרקים לשירות האדם נמצא במומנטום חיובי ומציג סממנים של תמהיל בריא של מחקר, פיתוח ותעשייה.
נקודת ח"ן
2011
תוצאות המחקר מראות כי פריחת בר בשולי שדות ומטעים לא רק שאינה גורעת משרותי האבקה שמקבלים גידולי החקלאות, אלא אף מעלה את פעילות המאביקים ואת חוזקן של כוורות דבורי הדבש בשטח. בנוסף, נוכחות פריחת הבר תורמת לתפקוד האקולוגי של השטחים החקלאיים כבתי גידול למאביקי בר.
נקודת ח"ן
2011
תוצאות המחקר מראות כי פריחת בר בשולי שדות ומטעים לא רק שאינה גורעת משרותי האבקה שמקבלים גידולי החקלאות, אלא אף מעלה את פעילות המאביקים (דבורי דבש מסחריות ודבורי בר כאחד) ואת חוזקן של כוורות דבורי הדבש בשטח. בנוסף, נוכחות פריחת הבר תורמת לתפקוד האקולוגי של השטחים החקלאיים כבתי גידול למאביקי בר.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady