תוצאות חיפוש: האבקה

האוניברסיטה העברית

2014

שירותי האבקה במערכות חקלאיות-טבעיות ים-תיכוניות: בחינת התרומה של דבורי בר להאבקת גידולי חקלאות והשפעת שטחים פתוחים עליהן 

גדעון פיזנטי

נקודת ח"ן

2011

שימור דבורים

William Sutherland, Lynn Dicks, David Showler, יעל מנדליק

ספר זה, ”שימור דבורים“, הוא הראשון בסדרת תקצירים אשר יעסקו בקבוצות ובבתי גידול של מינים שונים, תוך בנייה הדרגתית של סיכום מקיף של ראיות על השפעותיהן של פעולות התערבות לשמירה על המגוון הביולוגי ברחבי העולם. על-ידי הנגשה זו של הראיות, אנו מקווים ליצור שינוי בנוהגי שמירת הטבע כך שיהיו מבוססי-ראיות במידה רבה יותר. מטרתנו אף להדגיש מקומות שבהם קיימים פערים בידע.

נקודת ח"ן

2011

ערכה בנושא שירותי האבקה

Ecological Society of America

ערכה בנושא שירותי האבקה

המארג

2013

ניטור מגוון ביולוגי במערכות חקלאיות – מסגרת רעיונית וסקירת ספרות

יואב מוטרו, יהל פורת, דותן רותם, אסתר לחמן, יעל מנדליק, נעמה ברג, יעל לובין, בני יעקובי, אלי ארגמן, אלון מאור, גיא פאר, שוקי קנוניץ, צפריר גרינהוט, עופר גורן, אשר איזנקוט, אורית גינזבורג, אברהם (ג'ון) זילברמן, אסנת הלל, ענת לוינגרט-אייצ'יצ'יי, נעם לידר, אפרת הדס, ציפי פרידקין, אבי פרבולוצקי, יעל ברקוביץ, מני בן-חור, משה קול, אורית סקוטלסקי, ליאורה שאלתיאל-הרפז, עמית דולב

במסגרת שיתוף פעולה בין נציגי משרד החקלאות ופיתוח הכפר והמארג החליטו שני הגופים לגבש תכנית לניטור המגוון הביולוגי במערכות חקלאיות.

משרד החקלאות

2017

ממשקים אגרו-אקולוגיים במרחב חקלאי יצרני: השפעתם על החקלאי ועל שמירת הטבע 

אסף שוורץ

הרצאה מכנס מיזמים אזוריים בנושא חקלאות וסביבה

משרד החקלאות

2015

מגוון ביולוגי במערכות חקלאיות

צפריר גרינהוט, גדעון טופורוב, לירון אמדור

מאמר זה סוקר את היחסים ההדדיים בין החקלאות למערכות הטבעיות, ומפרט מספר דרכים בהם המגוון הביולוגי תורם לחקלאות. בנוסף הוא מציג תרומות של החקלאות למגוון הביולוגי מחד, ואיומים על המגוון הביולוגי במערכות אקולוגיות חקלאיות מאידך, ומציג גישה לשיפור הממשק בין החקלאות לסביבה ולשמירה על המגוון הביולוגי.

מוסד שמואל נאמן

2016

חרקים בשרות האדם: רקע והמלצות לפעולה לעיר עפולה כמוקד לקידום התחום

עידן ליבס, שירי פרוינד-קורן, גלעד פורטונה

במסגרת מאמר זה סווגו ההיבטים השונים של חרקים בשימוש האדם: חרקים בחקלאות ולבריאות הציבור, חרקים כמקור מזון והזנה, ומערכות וחומרים מבוססים חרקים. תחומי חקלאות והמזון הם בעלי הפוטנציאל הגדול ביותר בטווחי הזמן המידי עד הבינוני. במסגרת בניית תוכנית הפעולה, נבחנו מספר חלופות אפשריות להקמתו של מרכז לקידום פעילות חרקים בשירות האדם. ברמה הלאומית, בחינת הזווית הישראלית מעלה כי העיסוק בחרקים לשירות האדם נמצא במומנטום חיובי ומציג סממנים של תמהיל בריא של מחקר, פיתוח ותעשייה.

נקודת ח"ן

2011

השפעתה של פריחת בר בשולי שטחים חקלאיים על דגמי מגוון ועל פעילות האבקה של דבורי דבש ודבורי בר.

אדיר גולן, יעל מנדליק

תוצאות המחקר מראות כי פריחת בר בשולי שדות ומטעים לא רק שאינה גורעת משרותי האבקה שמקבלים גידולי החקלאות, אלא אף מעלה את פעילות המאביקים ואת חוזקן של כוורות דבורי הדבש בשטח. בנוסף, נוכחות פריחת הבר תורמת לתפקוד האקולוגי של השטחים החקלאיים כבתי גידול למאביקי בר.

נקודת ח"ן

2011

השפעת פריחת בר בשולי שטחים חקלאיים על דגמי מגוון ופעילות האבקה של דבורי דבש ובר

אדיר גולן, יעל מנדליק

תוצאות המחקר מראות כי פריחת בר בשולי שדות ומטעים לא רק שאינה גורעת משרותי האבקה שמקבלים גידולי החקלאות, אלא אף מעלה את פעילות המאביקים (דבורי דבש מסחריות ודבורי בר כאחד) ואת חוזקן של כוורות דבורי הדבש בשטח. בנוסף, נוכחות פריחת הבר תורמת לתפקוד האקולוגי של השטחים החקלאיים כבתי גידול למאביקי בר.

נקודת ח"ן

2011

השפעת דבורי דבש המגיעות מהחקלאות על דבורי הבר ומיני הצומח המקומיים בערבה

אריאלה גוטליב

במהלך אביב 2011 נערכו בשטחים הטבעיים המקיפים את יישובי הערבה ניסויי האבקה וניסויי התכלות משאבים לבחינת השפעות אפשריות של דבורת הדבש על הסביבה המדברית הטבעית.

דילוג לתוכן