תוצאות חיפוש: הדברה משולבת

מו"פ ערבה דרומית

2011

קמחיות במטעי רימון והדר בערבה והדברתן על ידי תגבור מלאכותי באויבים טבעיים

סבטלנה דוברינין, אבי סדובסקי, צבי מנדל, אלי הררי

יעילות ההדברה הביולוגית של כנימת קמחית ההדר וקמחית הגפן ברימון באמצעות האויבים הטבעיים לא ברורה. בגלל המגמה להרחיב את מטעי הרימון בערבה והנזק הרב שנצפה מפעילות קמחיות בחלקות הרימון , נוצר צורך לפתח ממשק שישתלב עם ממשק הדברה משולבת ידידותי לסביבה. לצורך ישום ממשק כזה יש צורך להגדיר את מין הקמחיות הפעילות בערבה, ללמוד את הפנולוגיה שלהן, ללמוד את מיני אויביהן המקומיים הפנולוגיה שלהם, ולבחון יעילות תגבור מלאכותי באויבים טבעיים כאמצעי ידידותי להדברתן.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2014

פיתוח ממשק להדברה משולבת של הזבוב Megaselia halterata בפטריות מאכל

איתמר גלזר, חיים ראובני, עופר דנאי, נירית אזוב

פיתוח ממשק להדברה משולבת של הזבוב Megaselia halterata בפטריות מאכל. רימות הזבוב ניזונות מתפטיר הפטרייה דבר הגורם להפחתה ביבול והבוגרים משמשים כווקטור להעברת נבגי פטריות פתוגניות ואקריות בתוך חוות הגידול ובניהן. ממשק ההדברה בעבר מבוסס על טיפול מונע עם דיזיקטול מגורען (זרחן אורגני) המפוזר במצע הגידול. היחיד שנבדק ונמצא יעיל היה התכשיר ביסקיה. שילוב של תכשירים מקבוצות שונות שיפר את יעילות ההדברה.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2005

פיתוח ממשק להדברה משולבת של מחלות נוף בחממות אורגניות

דני שטיינברג, חיים וינטל, מירי טרגרמן, אלי מתן, יואל מסיקה, יגאל אלעד, לאה צרור, אורי אדלר

מו"פ צפון

2004

פיתוח ממשק להדברה משולבת של תריפס בעירית – 2004

דוד כהן, שאול גרף, דרור הדר, חיים ראובני, שמעון שטיינברג, ליאורה שאלתיאל-הרפז, רוחי רבינוביץ, דוד בן-יקיר

העירית בארץ סובלת משתי בעיות עיקריות: עודף חום בקיץ במבני הגידול ונזקי התריפס. טיפולי ההדברה הכימית המקובלים אינם יעילים ופוגעים בסיכוי היצוא של התבלין בשל שאריות חומרי הדברה. תריפס הבצל ותריפס הפרחים המערבי הינם שני המינים העיקרים התוקפים את העירית.

מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר

2008

פיתוח מערך אינטגרטיבי להתמודדות עם מחלות ומזיקים בפלפל אורגני מיזם חוסן בפלפל אורגני

דנית פרקר, אריאל יפה, יגאל אלעד, רפי רודמן, אורי אדלר, דני שטיינברג, פיליס ויינטראוב, שמעון פיבוניה, שמעון שטיינברג, נורית שפירא

הגישות שפותחו בעבר להתמודדות עם מחלות ומזיקים בגידול פלפל אורגני אינן אינטגרטיביות ואינן מתייחסות לגידול ולממשק ההדברה בו כמכלול. בתחנת יאיר בחנו את השפעת שני אויבים טבעיים, אוריוס ואקרית הסבירסקי, במינונים שונים, ואת השפעת יישומם המשותף על אקרית העיוותים ועל תריפס הפרחים המערבי.

מו"פ צפון

2006

פיתוח מערכת IPM להגנת אבטיחים בשטח הפתוח מפני וירוסים

ח. אנטיגונוס, א. קורן, שאול גרף, מישקה כצנלסון, מ. לוי, ש. עומר

בשנים האחרונות התמוטטו חלקות רבות של אבטיחים במקומות שונים בארץ ונמצא שהסיבה להתמוטטות הוא וירוס WMSCV, המעבר על-ידי כנימת עש-הטבק. מטרת הניסוי: האם ניתן להפחית נזקי וירוסים באבטיח על-ידי שימוש בפלסטיקים צבעוניים וסוגי רשתות.

האוניברסיטה העברית

1997

פיתוח תוכנית להדברה משולבת של האקרית האירופית Panonychus ulmi בזני התפוח העיקריים בישראל 

אריק פלבסקי

מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר

2009

פיתוח גישות הדברה אינטגרטיביות בגידול תבלינים בממשק אורגני

רחל לוויטה, רמי גולן, סבטלנה גוגיו, יגאל אלעד, דויד סילברמן, עמר גלאור, דורית חשמונאי, שמעון פיבוניה, אריאל יפה, סבטלנה דוברינין, דפנה הררי

גידול תבלינים בממשק אורגני מתמודד עם בעיות משמעותיות ביותר של הגנת הצומח, מחלות ומזיקים. שאריות של חומרי הדברה בגידול תבלינים מהווה בעיה שיווקית קשה בכלל, ובפרט כאשר חומרי הדברה מקובלים מוצאים משימוש ובמקומם מוכנסים חומרים חדשים, רעילים פחות ויעילים פחות.

מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר

2008

פיתוח גישות הדברה משולבת בגידול תבלינים בממשק אורגני

דפנה הררי, רחל לוויטה, רמי גולן, סבטלנה גוגיו, יגאל אלעד, דויד סילברמן, רפי רודמן, שמעון פיבוניה, נורית שפירא, אריאל יפה, סבטלנה דוברינין

גידול תבלינים בממשק אורגני מתמודד עם בעיות הגנת הצומח, מחלות ומזיקים באופן מרכזי ביותר. שאריות חומרי הדברה בגידול תבלינים מהווה בעיה שיווקית קשה בכלל, ובפרט כאשר חומרי הדברה מקובלים מוצאים משימוש ובמקומם מוכנסים חומרים חדשים, רעילים פחות ויעילים פחות. בעבודה שהתבצעה בתחנת ניסויי יאיר בערבה בעונות 7/2006 ו-8/2007 נבחן גידול חורפי של בזיל ומרווה בבתי צמיחה בממשק אורגני ושימוש בתכשירי הדברה המותרים בממשק אורגני בלבד.

המכון להדברה ביולוגית, מועצת הצמחים

2014

סיכום מחקרים ופעילות בשנים 2009-2014

דורון טימר

דו”ח של המכון להדברה ביולוגית ע”ש ישראל כהן, המועצה לייצור צמחים ושיווקם – ענף ההדרים: סיכום מחקרים ופעילות בשנים 2009-2014

דילוג לתוכן