תוצאות חיפוש: חסרי חוליות

נקודת ח"ן

2011

שטחים חקלאיים כתשתית לתפוצת אורגניזמים: מהו הערך של ענפי החקלאות השונים לקישוריות המגוון הביולוגי במרחב?

רועי פדרמן, יוחאי כרמל, אורית סקוטלסקי, עמית דולב

לעבודה זו שתי מטרות עיקריות: 1. דירוג הערכיות של ענפי החקלאות השונים למערכת האקולוגית ולמגוון המינים; 2. בחינת כיווני פעולה ומציאת כלים פשוטים לקובעי המדיניות בבואם לבחון את השפעתם של ענפי החקלאות בישראל על המערכת הטבעית. התייחסות שכזו תאפשר להסתכל על השטחים החקלאיים לפי מידת התרומה הדיפרנציאלית שלהם למגוון הביולוגי של השטחים הפתוחים, ולהוות כלי עזר חשוב לתכנון נכון יותר, בפרט במדינה צפופה כישראל.

המארג

2013

ניטור מגוון ביולוגי במערכות חקלאיות – מסגרת רעיונית וסקירת ספרות

אורית סקוטלסקי, ליאורה שאלתיאל-הרפז, עמית דולב, יואב מוטרו, יהל פורת, דותן רותם, אסתר לחמן, יעל מנדליק, נעמה ברג, יעל לובין, בני יעקובי, אלי ארגמן, אלון מאור, גיא פאר, שוקי קנוניץ, צפריר גרינהוט, עופר גורן, אשר איזנקוט, אורית גינזבורג, אברהם (ג'ון) זילברמן, אסנת הלל, ענת לוינגרט-אייצ'יצ'יי, נעם לידר, אפרת הדס, ציפי פרידקין, אבי פרבולוצקי, יעל ברקוביץ, מני בן-חור, משה קול

במסגרת שיתוף פעולה בין נציגי משרד החקלאות ופיתוח הכפר והמארג החליטו שני הגופים לגבש תכנית לניטור המגוון הביולוגי במערכות חקלאיות.

רשות הטבע והגנים

2016

מיזם “חקלאות תומכת סביבה” – סיכום ומסקנות

אביב אבישר

המערכת האקולוגית הטבעית שאפיינה את האזור בעבר , התפתחה על קרקעות חול וחמרה. בראיה כוללת של השטחים הפתוחים בחנו האם ניתן ליצור מצב בו השטחים המשמשים לחקלאות יכולים בד בבד, גם לחזק את המגוון הביולוגי המקומי. האתגר המרכזי הינו העצמה של המגוון הביולוגי הטבעי בתחומי השטחים בחקלאיים מבלי לפגוע בגידול החקלאי וברווחיותו.

משרד החקלאות

2017

מיזם חקלאות תומכת סביבה בלב השרון

רווי דפני

הרצאה מכנס מיזמים אזוריים בנושא חקלאות וסביבה

האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה

2013

לאן הולכים האויבים הטבעיים של המזיקים כשהחיטה נקצרת? בתי גידול חלופיים–עונתיים לעכבישים בסביבה החקלאית של צפון הנגב

פיליס ויינטראוב, איתי אופטובסקי, יעל לובין, איריס מוסלי

מטרת המחקר הייתה בחינת שימושם של בתי הגידול החלופיים (עצים נטועים, שטחים פתוחים וגידולי קיץ) בסביבה החקלאית-מדברית במהלך עונות גידול החיטה וביניהן, כמקור הפצה או כאתר רבייה לעכבישים שהם אויבים טבעיים פוטנציאליים של כנימות עָלֶה.

משרד החקלאות

2015

השפעת ‏ממשק ‏ידידותי‏ על‏ מגוון‏ המינים‏ ‏בשטחים ‏חקלאיים ‏ועל היבול ואיכותו‏

ליאורה שאלתיאל-הרפז, שאול גרף, ענת לוינגרט-אייצ'יצ'יי

מטרת מחקר זה היתה לבחון האם ממשק ההדברה מופחת רעלים מעשיר את המגוון הביולוגי בפרדסים ומעלה את שיעור החרקים המועילים, האויבים הטבעיים, של המזיקים בפרדסים.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2012

השפעת הייעור על דינאמיקה של אוכלוסיות טורפים בסביבה החקלאית של צפון הנגב

יעל לובין, משה קול

מטרות המחקר היו לאמוד את השפעת עצים נטועים ובתי גידול נוספים על דינאמיקת אוכלוסיות העכבישים בשדות חיטה צמודות ולבחון האם אוכלוסיות עכבישים תורמות לבקרת אוכלוסיות המזיקים בבית הגידול החקלאי.

מו"פ צפון

2016

המגוון הביולוגי במערכות חקלאיות – כרם יין – דו”ח סופי 2014-2016

רקפת שרון, תמר קיסר, אפרת גביש-רגב

במחקר זה נוטר המגוון הביולוגי של צמחים פורחים ושל פרוקי-רגליים בכרמי יין בגליל העליון, ובשטחים טבעיים הצמודים אליהם. מטרות המחקר היו: ללמוד על יחסי הגומלין בין בתי גידול טבעיים וחקלאיים סמוכים באמצעות השוואה של שפע והרכב מינים הנמצאים בהם; לבחון את מגוון המינים בבית הגידול החקלאי תחת שני ממשקי הדברת מזיקים.

המדען הראשי במשרד החקלאות

2013

המגוון הביולוגי במערכות חקלאיות – ניטור ומשמעותו. תת נושא: פלחה

רוחי רבינוביץ, חנן איזנברג, אלי ארגמן, דרור מינץ, איתי רנן

מטרות המחקר: להגדיר את השפעת הממשק החקלאי על הרכב ופונקציה של המיקרוביום הקרקעי; לכמת את השפעת ממשק עיבוד הקרקע על ההרכב, התפקוד והמגוון הביולוגי של אוכלוסיית פרוקי הרגליים שוכני/הולכי קרקע ולהעריך את השפעתם על מגוון פרוקי הרגליים והעשבים המזיקים לגידול החקלאי; לכמת את השפעת ממשק עיבוד הקרקע על הכמות וההרכב של עשבים רעים שיופיעו בשדות פלחה תחת ממשקי העיבוד השונים ועל היבולים, כמותם ואיכותם.

Journal of Arachnology

2008

Spiders in wheat fields and semi-desert in the Negev (Israel)

Therese Pluess, Martin Schmidt-Entling, איתי אופטובסקי, אפרת גביש-רגב, יעל לובין

The present study compares activity-densities and species richness of spiders in two dominant habitat types in the arid agroecosystem in the northwest Negev Desert- Intensively cultivated arable land and semi-desert.

דילוג לתוכן