האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה
2024
עבודת מחקר במימון קרן יד הנדיב, שנועדה להגדיר כיווני פעולה ויעדים מעשיים לקידום חקלאות מחדשת בישראל. במסגרת המחקר נערכו בשנת 2023 כ60 ראיונות עומק ובנוסף בוצעה סקירה משווה של פרקטיקות חקלאיות וסיורים עם חוקרים, מדריכים, חקלאים ואנשי מקצוע בכמה מדינות בעולם, תוך התמקדות בסוגיות מפתח ובהן מיפוי מצב הקרקעות, הכשרה בתחום החקלאות.
האוניברסיטה העברית
2006
המדען הראשי במשרד החקלאות
2009
מעט מאוד ידע קיים היום לגבי היכולת לגדל עצי פרי נשירים תחת ממשק אורגני ולעמוד באתגרים שמציב גידול כזה מבחינת ההתמודדות עם מזיקים ומחלות. בנוה יער הוקם מטע אפרסק אורגני שמטרתו להבין, לצפות ולהתמודד עם הבעיות העיקריות בגידול אורגני של מטע עצי פרי גלעיניים.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2012
אחד הפתרונות האפשריים לפגעים במטעי נשירים אורגניים הוא כיסוי המטע בבית רשת. בשנת 2007 ננטע בנוה יער מטע אפרסק אורגני מכוסה, על מנת לרכוש ניסיון וידע רב בממשק האגרו טכני. מהניסוי עלה איך לרסן את העצים ולהגדיל פוריות באמצעות גיזום ולשפר את איכות היבול, ואת פוטנציאל הנזק של המזיקים ונמצאו שיטות להתמודד עם האתגרים הקשורים בהגנת הצומח באופן יעיל.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2015
גומא הפקעים נחשב לקשה-הדברה בשיטות השונות הנהוגות להדברת עשבים בחקלאות ועד היום אין פתרון מספק לבעיה. תפוצתו של הגומא משתרעת על פני כל הארץ בכל סוגי הקרקע מרמת הגולן ועד הנגב הצפוני. למרות שגומא הפקעים מוכר בארץ שנים רבות כעשב קשה-הדברה הגורם לנזקים כלכליים כבדים, מעט משאבים הושקעו במחקר ופיתוח על מנת להתמודד עם הבעיה. ממצאים מבוססים מדעית עשויים לתרום לעצוב ממשק הדברה יעיל יותר של עשב קשה-הדברה זה.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2017
כנימת הדם היא מזיק כלכלי ספציפי של עצי התפוח המתפתחת בנוף ובשורשים. במחקר זה, נבדקה רמת העמידות של כנות שונות כחלק מפיתוח ממשק ידידותי ללא קוטלי חרקים.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2008
הגישות שפותחו בעבר להתמודדות עם מחלות ומזיקים בגידול פלפל אורגני אינן אינטגרטיביות ואינן מתייחסות לגידול ולממשק ההדברה בו כמכלול. בתחנת יאיר בחנו את השפעת שני אויבים טבעיים, אוריוס ואקרית הסבירסקי, במינונים שונים, ואת השפעת יישומם המשותף על אקרית העיוותים ועל תריפס הפרחים המערבי.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2010
מטרות המחקר: בחינת יעילות השימוש בע’קר להדברת עשבים במטעים אורגניים; הערכת פוטנציאל הפיטוטוקסיות של ע’קר לזית; הערכת קצב הפירוק והסיכון לנדידת מרכיבים שאריתיים של ע’קר אל מתחת לבית השורשים; הערכת ערכו האגרונומי של ע’קר, כספק יסודות הזנה.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2005
מו"פ עמק המעיינות
2006
עש התמר הקטן מסב נזק לפרי התמר, והנזק העיקרי מתבטא באובדן יבול. נזקי העש מהווים גם פתח כניסה למזיקים נוספים הפוגעים בפרי בעת הבשלתו, כגון חיפושיות תסיסה. הצרעה הטפילית Trichogramma cacoeciae הינה צרעה המטפילה ביצי עש, ולכן עשויה להוות מדביר ביולוגי כנגד עש התמר הקטן.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady