האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה
2024
עבודת מחקר במימון קרן יד הנדיב, שנועדה להגדיר כיווני פעולה ויעדים מעשיים לקידום חקלאות מחדשת בישראל. במסגרת המחקר נערכו בשנת 2023 כ60 ראיונות עומק ובנוסף בוצעה סקירה משווה של פרקטיקות חקלאיות וסיורים עם חוקרים, מדריכים, חקלאים ואנשי מקצוע בכמה מדינות בעולם, תוך התמקדות בסוגיות מפתח ובהן מיפוי מצב הקרקעות, הכשרה בתחום החקלאות.
מוסד שמואל נאמן בטכניון
2005
נקודת ח"ן
2011
יש עדיין פער רב בין אקולוגיה ותכנון. אם המטרה היא להגיע לפיתוח בר קיימא בעולם, הרי שהצורות והטכנולוגיות הקיימות כיום בארכיטקטורה ובהנדסה רחוקות מהדינאמיקה ומההתנהלות של מערכות טבעיות במרחב. כדי להגיע לקיימות יש לחבר בין הפרקטיקה המקצועית של ארכיטקטורה, אדריכלות נוף, והנדסה לבין האקולוגיה של הנוף.
נקודת ח"ן
2016
מחקר זה מתמקד באפיון וניתוח של העמדות הסביבתיות של חקלאים, תיאור וניתוח של מקורות המידע שהחקלאים משתמשים בהם וניתוח יחסי הגומלין בין העמדות הסביבתיות של חקלאים לבין מקורות המידע שמשמשים אותם.
נקודת ח"ן
2011
העבודה הנוכחית מתכוונת דווקא לעסוק במהותן, ללבן אותן ולדון במרכיביהן, ומתוך כך לנסות ליצוק תכנים ולעגן באופן ממשי את המושג הערטילאי למדי – “חקלאות נופית”.
יער - כתב עת ליער, חורש וסביבה
2004
החקלאות תופסת מקום קטֵן והולך כענף כלכלי במשק הישראלי. תמונת העתיד של החקלאות בישראל נדרשת להתערבות וטיפול, בכדי שהחקלאות תוכל להישאר ענף חי ובר-קיימא.
נקודת ח"ן
2008
חקלאות בת–קיימא בסביבה משתנה
מכון ירושלים לחקר ישראל
2002
נקודת ח"ן
2013
חקלאות בת–קיימא בסביבה משתנה, מהדורה שניה
המדען הראשי במשרד החקלאות
2016
מטרת המחקר היא כפולה: אפיון עושר ופעילות של עטלפי חרקים בגידולי שלחין עם משטר ריסוסים שונה ו- כימות תרומתם לוויסות אוכלוסיות חרקים מזיקים ככלי ממשק יעיל ובר- קיימא באמצעות הקמת בתי עטלפים.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady