המדען הראשי במשרד החקלאות
2014
פיתוח ממשק להדברה משולבת של הזבוב Megaselia halterata בפטריות מאכל. רימות הזבוב ניזונות מתפטיר הפטרייה דבר הגורם להפחתה ביבול והבוגרים משמשים כווקטור להעברת נבגי פטריות פתוגניות ואקריות בתוך חוות הגידול ובניהן. ממשק ההדברה בעבר מבוסס על טיפול מונע עם דיזיקטול מגורען (זרחן אורגני) המפוזר במצע הגידול. היחיד שנבדק ונמצא יעיל היה התכשיר ביסקיה. שילוב של תכשירים מקבוצות שונות שיפר את יעילות ההדברה.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2012
לאור הקושי בהדברת קמחיות בבתי צמיחה באמצעות תכשירים ידידותיים לסביבה, נבחן במחקר זה השימוש האפשרי בנמטודות קוטלות חרקים מהמשפחות Heterorhabditidae ו-Steinernematidae להדברה של קמחית ההדר Planococcus citri וקמחית הסולניים Phenacoccus solani. מטרות המחקר היו לבחון את השימוש בנמטודות אנטומופתוגניות, כאמצעי ידידותי לסביבה על מנת להדביר את הקמחיות, תוך בחינה של הפורמולציות המתאימות למטרה זו.
האוניברסיטה העברית
2006
שה"מ
2018
בניסויים נבחנה יעילות השימוש בתמיסת לשלשת עופות מטילות כדשן אורגני, ובמיוחד את השפעתה כדוחה או כמונעת פגיעה מנמטודות בבזיל, לשם המשך צימוח אופטימלי וראוי לשיווק.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2016
בחקלאות האורגנית נמטודות טפילות הן קבוצה חשובה הגורמת לנזקים כלכליים. במחקר זה נמצא שהיתה הפחתה מובהקת בנזק הנמטודות לצמח בנוכחות האקריות הטורפות, עם מזון אלטרנטיבי של אקריות טרף או נמטודות חופשיות בקרקע. תועדו אקריות מהמינים floridensis Lasioseius ,scimitus Stratiolaelaps ו- aculeifer Gaeolaelaps בטריפה של נמטודות מהסוג Panagrellus.
מו"פ צפון
2015
מצגת בנושא הדברה משולבת ידידותית של חיפושית הקפנודיס
מו"פ צפון
2013
מטרות המחקר: קביעת מין הנמטודה והמינון היעיל להדברת זחלי הקפנודיס; קביעת העיתוי המתאים ליישום הנמטודות במטע המסחרי ויכולת הנמטודות להדברת הזחלים לאחר החדירה לשורשים; קביעת השיטה היעילה ליישום הנמטודות במטע המסחרי והתרומה של חיפויי קרקע לשיפור ההדברה באמצעות הנמטודות.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2002
נזקים כלכליים בגידולי ירקות בחממות אורגניות עלולים להיגרם על ידי נגיעות בנמטודות יוצרות עפצים. נבחנה השפעתם של תוספים אורגניים (לשלשת עופות וקמח כותנה) בשילוב עם חיטוי סולרי וללא חיטוי סולרי על נמטודת העפצים בניסוי שדה בעין יהב בחממת עגבניות נגועה בנמטודות.
מו"פ ערבה תיכונה וצפונית תמר
2009
בשנים האחרונות, בשל ההפסקה בשימוש בחיטוי קרקע במתיל ברומיד, חלה עלייה במספר שטחי גידול הפלפל הנגועים בנמטודות בערבה. במחקר זה נבדקה יעילות זבל הפטמים בחלקה נגועה בנמטודות בתחנת זוהר על עגבניה ובחלקה נגועה בנמטודות עפצים בתחנת יאיר על פלפל.
האוניברסיטה העברית
1990
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady