מו"פ צפון
2001
גידול התירס בעמק החולה הוא ענף פלחה מרכזי למשקי האזור. האיום העיקרי לרווחיות הגידול הוא נזקים ישירים ועקיפים מזחלי עשים שהחשוב ם ביניהם הם נובר התירס האירופי וההליוטיס. לכן יש הכרח לפתח ממשק גידול ושיטות הדברה חלופיות , ידידותיות לסביבה, ומקובלות על הצרכנים.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2012
מטרת המחקר היתה לפתח כלים לביסוס מערך הדברה רחב היקף על מנת לייעל את השימוש בחומרי הדברה. המחקר מתייחס לשני מזיקים רב-פונדקאים: הליותיס וכע”ט.
אקולוגיה וסביבה
2013
הדברה משולבת (IPM – Integrated Pest Management) היא גישה לבקרת מזיקים, המשלבת כלים ביולוגיים, חקלאיים, פיזיקליים, גנטיים וכימיים בדרך שממזערת נזקים כלכליים ובריאותיים ומקטינה את הסיכונים לסביבה. בעבודה זו מתארים ניסיון למימוש בפועל של הדברה משולבת בקנה מידה אזורי, בצפון עמק החולה.
משרד החקלאות
2015
מטרת מחקר זה היתה לבחון האם ממשק ההדברה מופחת רעלים מעשיר את המגוון הביולוגי בפרדסים ומעלה את שיעור החרקים המועילים, האויבים הטבעיים, של המזיקים בפרדסים.
מו"פ צפון
2012
במו”פ צפון הוקם בשיתוף עם מדריכי שה”מ והמועצות האזוריות גליל עליון ומבואות חרמון, מיזם לחקלאות בת קיימא כאתגר להתמודדות עם הסוגיות החקלאיות, הסביבתיות הייחודיות לאזור בעזרת שילוב טכנולוגיות מתקדמות של איסוף ועיבוד מידע.
נקודת ח"ן
2006
תמצית הרעיון של “ארץ תעלות המים” היא להפוך את רשת התעלות הללו לרשת של “חייצים אקולוגים”, בדומה לרשת המשוכות הצמחיות של בריטניה, שמהווה גומחה אקולוגית בפני עצמה, ומקיימת מיגוון מינים גדול.
נקודת ח"ן
2007
מטרת העל במחקר זה הייתה ללמוד את מערכת תעלות המים, על איכויותיה, הן מבחינת נוף ונופש והן מבחינת האיכויות האקולוגיות כמרחב.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady