מו"פ ערבה דרומית
2012
עש התמר הקטן amydraula Batrachedra Batrachedridae :Lepidoptera, מהווה את אחד ממזיקי המפתח של התמר. חלק ממרכיבי פרומון המין של המזיק זוהו ע”י החוקרת הראשית וחובריה, אולם תוצאות ראשוניות הראו כי הזיהוי לא הושלם ויש להמשיך ולבדוק את הרכב הפרומון.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2013
יישום פרומונים בהדברה משולבת התפתח מאד בשנים האחרונות בחקלאות ישראל. שילוב של מספר פרומונים בתוארית אחת יצמצם את עליות היישום ואת הזיהום הסביבתי. עד כה ישום כזה לא היה מעשי היות שלכל פרומון קצב נידוף שונה והישרדות שונה, ולא היה זה יעיל להספיג כמה פרומונים בתוארית אחת. לאחר פיתוח שיטה להפרדת הננוקפסולות של סיליקה, היה ניסיון לייצר מיקרוקפסולות בשיטת Pickering אשר קליפתן מורכבת מהננוקפסולות של סיליקה.
האוניברסיטה העברית
2006
עבודת מחקר בנושא הפעילות העונתית של קמחית ההדר Planococcus Citri (Risso) בפרדס, התנהגות הזכרים והשפעת משתני מלכודת הפרומון על לכידתם
מו"פ צפון
2016
עש התפוח הוא מזיק המאיים על יציבות הממשק הידידותי במטעי התפוח, דבר המחייב נקיטת אמצעים יעילים לניטור וזיהוי הופעתו. כיום, מבוססת הדברת עש התפוח על שיטת בלבול הזכרים ויישום הבלבול באופן אזורי. הדברה יעילה של המזיק בדור הראשון מגבילה מאוד את התפתחות האוכלוסייה בדורות הבאים בהמשך העונה. בשני העשורים האחרונים נבדקו באופן שגרתי אמצעים חדשים לניטור ולהדברת עש התפוח עם קוטלי חרקים ובשיטת בלבול הזכרים.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2013
הדברה ביולוגית משופרת על ידי התניית פרזיטואידים לפרומון מין: עש האשכול כמקרה-מבחן. מטרת המחקר שילוב בין בלבול זכרים ותגבור אוייבים טבעיים בעזרת התניה של האוייבים הטבעיים לפרומון המין הסינתטי של מזיק המטרה.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady