האוניברסיטה העברית
2008
המטרת העיקרית של העבודה היא לזהות ולאפיין את דפוסי הפיתוח הראויים באזור הכפרי על-פי דעות של תושבי המגזר הכפרי באזור המרכז. בנוסף, המחקר בא לזהות את התנאים, לרבות מערכת התמריצים, שלדעתם של התושבים יאפשרו לעוסקים בחקלאות להמשיך בעיבוד החקלאי.
מוסד שמואל נאמן בטכניון
2005
נקודת ח"ן
2001
המחקר הנוכחי מביא תמונה מקיפה וכוללת של מצאי התיירות החקלאית בישראל, מגמות ותחזיות לעתיד ואף המלצות אופרטיביות לביצוע.
האוניברסיטה העברית
2006
נקודת ח"ן
2014
עבודה זו עוסקת בממשק בין מטיילים לבין השטחים החקלאיים. בשנים האחרונות הולך ומתרחב חלקם של השטחים החקלאיים בתוך מערך השטחים הפתוחים המשמשים למטרות פנאי ונופש. דוגמאות בולטות לכך הן מרחב השקמה, המרחב הביוספרי ברמת מנשה, נחל אלכסנדר ועוד.
המדען הראשי במשרד החקלאות
2011
מטרתו של מחקר זה היא מציאת מסגרת כלכלית מושגית מתאימה לניתוח השפעות חיצוניות המאפשרת לזהות את גודל הענף האופטימלי, ברמת היישוב הבודד, אשר משיא את עודפי הצרכן והיצרן. לשם כך מיושם מודל שוו”מ של משוואות ביקוש ותמחור הלוקח בחשבון תחרות אוליגופוליסטית ברמה האזורית ובידול מוצרים.
נקודת ח"ן
2001
ההכרה בתמורות העוברות כיום על החקלאות הנה נחלת רבים: קהילת המתכננים, הממסד החקלאי, החקלאים עצמם והציבור בכללו. תפקידיה של החקלאות להבטחת מזון ולנוכחות ולשליטה על חבלי ארץ רחוקים, הולכים ומתמעטים, ומאידך עולה חשיבותה בשמירת שטחים פתוחים, יצירת נוף כפרי חקלאי פתוח, ואזורי חיץ וריאות ירוקות במדינה ההולכת ומצטופפת.
מכללת תל-חי
2015
שינויי התעסוקה בקרב חקלאים ביישובים הכפריים יוצרים בקרבם תופעה של יוזמות חדשות המיועדות ליצור פרנסה במציאות הכלכלית החדשה. מטרת המחקר הנוכחי היא לבחון את מאפייני היזמות הכלכלית של כפריים יהודים וערבים בפריפריה הצפונית של ישראל, בהתייחס למידת הניצול של משאבים, תשתיות והון אנושי הקיימים ביישובים אלה.
אופקים בגאוגרפיה
2012
המחקר נשען על סקר של בעלי משקים המשלבים חקלאות ויזמות ומצביע בין היתר על הגורמים המאפשרים או המגבילים את פיתוח העסקים הלא חקלאיים במשקים.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady