נקודת ח"ן
2023
המערכת האגרו-אקולוגית הקיימת במועצה האזורית יואב מתאפיינת במגוון ביולוגי גבוה המתקיים בתוך כתמים קטנים ומבודדים. כדי לשמור על המגוון הביולוגי המתקיים בכתמים אלה מובאות מספר המלצות.
נקודת ח"ן
2023
נופים חקלאיים: נופי החקלאות הקדומה בהרי יהודה – הצעה לאונסק”ו להכרזה כאתר מורשת עולמית
נקודת ח"ן
2023
השימוש ברעייה מבוקרת הולך והופך בשנים האחרונות לכלי ממשק יעיל ומקובל בניהול שטחים פתוחים שונים. על אף שמרבית שטחי החורש בארץ מנוצלים כיום לרעיית בקר, עדיין לא נבחנה באופן ספציפי וכמותי השפעת ממשק הרעייה של הבקר על מבנה, הרכב והתחדשות הצומח המעוצה. על כן יש צורך במחקר הבוחן ממשקי רעייה בשטחי החורש. מחקר כזה יתרום ליצירת בסיס מושכל לשימוש רב תכליתי בר קיימא של החורש באזורינו.
נקודת ח"ן
2023
המטרה הכללית של המחקר הנוכחי היא להבין כיצד ניתן לתכנן ולנהל שטחים חקלאיים באופן המאזן ביו ביקוש המזון הגובר מחד ושמירה על הסביבה, על המערכות הטבעיות ועל השירותים אותם הן מעניקות לסביבה, מאידך. המחקר התמקד בעמק חרוד כמקרה מבחן.
נקודת ח"ן
2023
למימוש החזון החקלאי סביבתי, נדרשת תכנית אזורית מקיפה שתתמקד בחקלאות סביבתית ותאפשר לחקלאי הגולן לבסס חקלאות תומכת סביבה כחלק משגרת התרבות החקלאית בגולן. במסגרת התכנית הוגדרו – בעזרת חקלאי בגולן –המאפיינים של חקלאות גולנית תומכת סביבה.
נקודת ח"ן
2023
בעבודה נבדק אם אכן קיימת הבחנה בין סוגי הנוף החקלאי השונים ולדרג את התועלת הנובעת מסוגים שונים אלה של הנוף החקלאי.
נקודת ח"ן
2023
ההכרה בתמורות העוברות כיום על החקלאות הנה נחלת רבים: קהילת המתכננים, הממסד החקלאי, החקלאים עצמם והציבור בכללו. תפקידיה של החקלאות להבטחת מזון ולנוכחות ולשליטה על חבלי ארץ רחוקים, הולכים ומתמעטים, ומאידך עולה חשיבותה בשמירת שטחים פתוחים, יצירת נוף כפרי חקלאי פתוח, ואזורי חיץ וריאות ירוקות במדינה ההולכת ומצטופפת.
נקודת ח"ן
2023
מטרת העבודה הינה לבחון התאמת מינים ארומטים שונים ואת מגוון הזנים בכל מין לתנאי גידול שונים בארץ, בשטחי בור.
אתר הספרייה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה
Design: Tamar Ben-Bassat Dev: Menny Benady