תוצאות חיפוש: שטחים פתוחים

האוניברסיטה העברית

2014

שירותי האבקה במערכות חקלאיות-טבעיות ים-תיכוניות: בחינת התרומה של דבורי בר להאבקת גידולי חקלאות והשפעת שטחים פתוחים עליהן 

גדעון פיזנטי

מוסד שמואל נאמן בטכניון

2005

שמירה על המרחב הכפרי – מודל יישום חקלאות בת קיימא באזורים חקלאיים נבחרים בישראל

לירון אמדור, חיים צבן, יורם אבנימלך, אופירה אילון

נקודת ח"ן

2001

תיירות חקלאית

אילן בן יוסף, עליזה רפפורט

המחקר הנוכחי מביא תמונה מקיפה וכוללת של מצאי התיירות החקלאית בישראל, מגמות ותחזיות לעתיד ואף המלצות אופרטיביות לביצוע.

נקודת ח"ן

2011

שימוש ברעיית בקר ככלי ממשקי לניהול בר-קיימא של שטחי החורש הטבעי באזורינו

זלמן הנקין, איריס שינבאום, חיים קיגל, יהודה יהודה

השימוש ברעייה מבוקרת הולך והופך בשנים האחרונות לכלי ממשק יעיל ומקובל בניהול שטחים פתוחים שונים. על אף שמרבית שטחי החורש בארץ מנוצלים כיום לרעיית בקר, עדיין לא נבחנה באופן ספציפי וכמותי השפעת ממשק הרעייה של הבקר על מבנה, הרכב והתחדשות הצומח המעוצה. על כן יש צורך במחקר הבוחן ממשקי רעייה בשטחי החורש. מחקר כזה יתרום ליצירת בסיס מושכל לשימוש רב תכליתי בר קיימא של החורש באזורינו.

נקודת ח"ן

2016

צעדים להטמעתה של חקלאות תומכת סביבה בגולן

לירון אמדור, קובי גביש, אלאור לוי

למימוש החזון החקלאי סביבתי, נדרשת תכנית אזורית מקיפה שתתמקד בחקלאות סביבתית ותאפשר לחקלאי הגולן לבסס חקלאות תומכת סביבה כחלק משגרת התרבות החקלאית בגולן. במסגרת התכנית הוגדרו – בעזרת חקלאי בגולן –המאפיינים של חקלאות גולנית תומכת סביבה.

נקודת ח"ן

2010

שטחים טבעיים בסביבה חקלאית בשרון: השפעות על מגוון מיני דבורים

יובל ספיר

הפגיעה ביחסי צמחים ומאביקיהם מהווה מוקד לדאגה במאמצים לשמירת מגוון מיני הצמחים בעולם. הרס בתי גידול וקיטוע של האוכלוסיות מעמיד בסכנה את אוכלוסיות הצמחים והמאביקים כאחד. שטחים קטנים ומקוטעים יכולים לשאת פחות מינים של דבורים ואוכלוסיות קטנות יותר, בגלל ההשפעה של גודל השטח על מקורות המחיה של המינים השונים.

משרד החקלאות

2013

שיטות להערכת תרומות חיצוניות של החקלאות

סלמאן אלשייך

במטרה לאמוד בצורה מלאה את הערך הכלכלי של מדיניות סביבתית, יש לאמוד את ערכם של מוצרים שאין להם שוק. אלה הם בדרך כלל מוצרים ציבוריים כמו משאבי טבע או משאבים סביבתיים, במקרה שלנו שטחים או נוף חקלאי. קיימות שלוש שיטות עיקריות לאמידה ללא שוק: שיטת ההערכה המותנית (CVM), שיטת עלות הנסיעה (TCM), ושיטת המחירים ההדוניים (HPM).

נקודת ח"ן

2011

שילוב מידע אקולוגי בתכנון להשגת קיימות

איריס ברנשטיין

יש עדיין פער רב בין אקולוגיה ותכנון. אם המטרה היא להגיע לפיתוח בר קיימא בעולם, הרי שהצורות והטכנולוגיות הקיימות כיום בארכיטקטורה ובהנדסה רחוקות מהדינאמיקה ומההתנהלות של מערכות טבעיות במרחב. כדי להגיע לקיימות יש לחבר בין הפרקטיקה המקצועית של ארכיטקטורה, אדריכלות נוף, והנדסה לבין האקולוגיה של הנוף.

נקודת ח"ן

2001

פיתוח מערכת נוף כלכלית באמצעות צמחי תבלין ודבש

אלי פוטיבסקי 

מטרת העבודה הינה לבחון התאמת מינים ארומטים שונים ואת מגוון הזנים בכל מין לתנאי גידול שונים בארץ, בשטחי בור.

נקודת ח"ן

2016

עמדות בקרב חקלאים על ממשקים ליצירת מסדרונות אקולוגיים בעמק חרוד

דותן רותם, אסף שוורץ, חגית זמרוני, יפתח סיני

המטרה הכללית של המחקר הנוכחי היא להבין כיצד ניתן לתכנן ולנהל שטחים חקלאיים באופן המאזן ביו ביקוש המזון הגובר מחד ושמירה על הסביבה, על המערכות הטבעיות ועל השירותים אותם הן מעניקות לסביבה, מאידך. המחקר התמקד בעמק חרוד כמקרה מבחן.

דילוג לתוכן